Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pikantna marynata do kurczaka jest propozycją dla osób, które uwielbiają mocne i wyraziste smaki, a także nie boją się o swoje kubki smakowe. Połączenie wielu ostrych smaków – kolorowego pieprzu, ostrej papryki, cebuli i czosnku sprawia, że marynata jest niejednorodna w smaku i niezwykle bogata. W szczególności sprawdzi się do grillowanego mięsa, któremu nada niepowtarzalnego smaku w wyniku połączenia z subtelną nutą dymu z liźnięciami surowych płomieni.
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10675
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4796
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 902
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9108
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1347
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10675
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4796
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 902
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9108
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1347
Składniki
Do miseczki wlej oliwę z oliwek. Dodaj przeciśnięty przez praskę czosnek. W moździerzu delikatnie rozetrzyj kulki pieprzu kolorowego i dodaj do marynaty. Dołóż wszystkie pozostałe przyprawy i dobrze wymieszaj do uzyskania jednolitej konsystencji.
Cebulę pokrój w piórka i dodaj do pikantnej marynaty. Pokrywaj marynatą mięso z kurczaka na minimum godzinę przed obróbką cieplną. Świetnie sprawdzi się do skrzydełek z grilla czy udek zapiekanych w piekarniku.