Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
U mnie z zapiekanki wyszedł smaczny, sycący obiad. Można ją wykorzystać również na kolację. Polecam.
Dzisiaj inna odsłona krewetki królewskiej. Bardzo polecam z racji smaku oraz...
Odsłon: 64
Ten przepis idealnie sprawdzi się w momencie, kiedy zabrakło Wam pieczywa i n...
Odsłon: 17773
Marchewkę z groszkiem znamy wszyscy. W polskiej kuchni to klasyk wśród dodatk...
Odsłon: 390
To doskonała sałatka na wszelkie okazje - śniadanie, kolację, dodatek do obia...
Odsłon: 5004
Prostaczek to – jak sama nazwa wskazuje – bardzo proste ciasto: zarówno jeśli...
Odsłon: 2684
Dzisiaj inna odsłona krewetki królewskiej. Bardzo polecam z racji smaku oraz...
Odsłon: 64
Ten przepis idealnie sprawdzi się w momencie, kiedy zabrakło Wam pieczywa i n...
Odsłon: 17773
Marchewkę z groszkiem znamy wszyscy. W polskiej kuchni to klasyk wśród dodatk...
Odsłon: 390
To doskonała sałatka na wszelkie okazje - śniadanie, kolację, dodatek do obia...
Odsłon: 5004
Prostaczek to – jak sama nazwa wskazuje – bardzo proste ciasto: zarówno jeśli...
Odsłon: 2684
Składniki
Marchewki i ziemniaki umyć, obrać i ugotować w lekko osolonej wodzie. Następnie wodę odcedzić. Warzywa wystudzić i pokroić na plastry. Naczynie żaroodporne wysmarować oliwą. Ułożyć w nim połowę plastrów ziemniaków i marchewki. Na to pokrojoną w piórka cebulę. Na nią umytą i pokrojoną w półplasterki cukinię. Następnie umyte i pokrojone w cząstki paprykę i papryczki chili. Kolejne warstwy to jeszcze raz marchewka i ziemniaki. Każdą warstwę przesypywać przyprawami. Na koniec całość skropić oliwą. Na wierzch położyć plastry żółtego sera. Zapiekać w nagrzanym do 180 st. C piekarniku przez 40-45 minut.