Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
U mnie z zapiekanki wyszedł smaczny, sycący obiad. Można ją wykorzystać również na kolację. Polecam.
Polecam. My bardzo lubimy.
Odsłon: 924
Czerwona papryka nadziewana mięsem mielonym, ryżem i warzywami duszonymi w so...
Odsłon: 4556
Smażona ryba w warzywach i sosie pomidorowym. Można ją przygotować kilka dni...
Odsłon: 1176
Z ryżu, pomidorów, czosnku i natki możemy wyczarować pyszną, aromatyczną potr...
Odsłon: 527
Polecam. My bardzo lubimy.
Odsłon: 924
Czerwona papryka nadziewana mięsem mielonym, ryżem i warzywami duszonymi w so...
Odsłon: 4556
Smażona ryba w warzywach i sosie pomidorowym. Można ją przygotować kilka dni...
Odsłon: 1176
Z ryżu, pomidorów, czosnku i natki możemy wyczarować pyszną, aromatyczną potr...
Odsłon: 527
Składniki
Marchewki i ziemniaki umyć, obrać i ugotować w lekko osolonej wodzie. Następnie wodę odcedzić. Warzywa wystudzić i pokroić na plastry. Naczynie żaroodporne wysmarować oliwą. Ułożyć w nim połowę plastrów ziemniaków i marchewki. Na to pokrojoną w piórka cebulę. Na nią umytą i pokrojoną w półplasterki cukinię. Następnie umyte i pokrojone w cząstki paprykę i papryczki chili. Kolejne warstwy to jeszcze raz marchewka i ziemniaki. Każdą warstwę przesypywać przyprawami. Na koniec całość skropić oliwą. Na wierzch położyć plastry żółtego sera. Zapiekać w nagrzanym do 180 st. C piekarniku przez 40-45 minut.