Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybka zapiekanka z kiełbasą chorizo - przez jednych uwielbianą, przez innych wręcz przeciwnie. Ważne by nie przesadzić z jej ilością w daniu a na pewno nada aromatu całej potrawie i będzie smacznie:).
Szybka, prosta w przygotowaniu sałatka z kilku składników, które zazwyczaj ma...
Odsłon: 25040
Polecam. Może być świąteczny, może być na co dzień.
Odsłon: 6128
Mając te składniki jakie podaje niżej głód nam nie jest groźny i niezapowiedz...
Odsłon: 450
Szybka, prosta w przygotowaniu sałatka z kilku składników, które zazwyczaj ma...
Odsłon: 25040
Polecam. Może być świąteczny, może być na co dzień.
Odsłon: 6128
Mając te składniki jakie podaje niżej głód nam nie jest groźny i niezapowiedz...
Odsłon: 450
Składniki
Chorizo kroimy w plastry, cebulę w piórka, ser ścieramy na tarce, fasolę i kukurydzę odsączamy z zalewy. Czosnek przeciskamy przez praskę.
Ziemniaki obieramy, gotujemy do miękkości, studzimy. Na patelni podsmażamy chorizo (bez dodatku oleju, bo wytopi się z niego tłuszcz), po chwili dodajemy cebulę. Dolewamy wodę, dusimy do miękkości. Studzimy.
W osobnym naczyniu mieszamy śmietanę z przecierem i przyprawami (ilość do smaku, sos powinien być wyrazisty). Ziemniaki, chorizo, cebulę, fasolę, kukurydzę, czosnek, ser i śmietankę z przecierem i przyprawami mieszamy ze sobą.
Zapiekamy w temperaturze 180 stopni przez 40 minut.