Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybka zapiekanka z kiełbasą chorizo - przez jednych uwielbianą, przez innych wręcz przeciwnie. Ważne by nie przesadzić z jej ilością w daniu a na pewno nada aromatu całej potrawie i będzie smacznie:).
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 12231
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1376
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 12964
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 5047
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 12231
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1376
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 12964
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 5047
Składniki
Chorizo kroimy w plastry, cebulę w piórka, ser ścieramy na tarce, fasolę i kukurydzę odsączamy z zalewy. Czosnek przeciskamy przez praskę.
Ziemniaki obieramy, gotujemy do miękkości, studzimy. Na patelni podsmażamy chorizo (bez dodatku oleju, bo wytopi się z niego tłuszcz), po chwili dodajemy cebulę. Dolewamy wodę, dusimy do miękkości. Studzimy.
W osobnym naczyniu mieszamy śmietanę z przecierem i przyprawami (ilość do smaku, sos powinien być wyrazisty). Ziemniaki, chorizo, cebulę, fasolę, kukurydzę, czosnek, ser i śmietankę z przecierem i przyprawami mieszamy ze sobą.
Zapiekamy w temperaturze 180 stopni przez 40 minut.