Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne i sycące danie jednogarnkowe.
Polecam. Pyszna, rozgrzewająca zupa. Pełna smaków, aromatów.
Odsłon: 2385
Placki warzywne z piekarnika to lekkie, wiosenne placki, idealne na odchudzan...
Odsłon: 6543
Polecam. Pyszna, rozgrzewająca zupa. Pełna smaków, aromatów.
Odsłon: 2385
Placki warzywne z piekarnika to lekkie, wiosenne placki, idealne na odchudzan...
Odsłon: 6543
Składniki
Fasolę zamoczyć w wodzie najlepiej poprzedniego dnia. Następnie zmienić wodę i gotować. Obraną z osłonki kiełbasę pokroić w pół krążki, podsmażyć na patelni, dodać posiekaną cebulę, zeszklić. Do półmiękkiej fasoli dodać podsmażoną kiełbasę i dalej gotować.
Na rozgrzanym oleju podsmażyć pokrojoną w kostkę cukinię, czosnek i paprykę. Pod koniec dodać bardzo drobno posiekaną papryczkę chili.
Przygotowane warzywa połączyć z fasolą, dodać koncentrat pomidorowy, ketchup, posiekane pieczarki, odrobinę soli i pieprzu, gotować do miękkości. Kukurydzę osączyć z zalewy, połączyć z zupą, doprawić do smaku solą, pieprzem i cukrem.