Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne i sycące danie jednogarnkowe.
Przepyszny i lekki torcik truskawkowo-czekoladowy to genialny pomysł na sezon...
Odsłon: 809
Delikatne roladki z piersi kurczaka nadziane fasolką szparagową. Proste danie...
Odsłon: 3402
Domowa dalgona coffe, idealna na upały. Czyli mleko, lód i kawowa pianka na w...
Odsłon: 107
młoda kapusta to dla mnie danie obowiązkowe każdego lata, uwielbiam ją w taki...
Odsłon: 153
Pyszne. Wilgotne. Maliny doskonale pasują do czekolady. Polecam.
Odsłon: 368
Przepyszny i lekki torcik truskawkowo-czekoladowy to genialny pomysł na sezon...
Odsłon: 809
Delikatne roladki z piersi kurczaka nadziane fasolką szparagową. Proste danie...
Odsłon: 3402
Domowa dalgona coffe, idealna na upały. Czyli mleko, lód i kawowa pianka na w...
Odsłon: 107
młoda kapusta to dla mnie danie obowiązkowe każdego lata, uwielbiam ją w taki...
Odsłon: 153
Pyszne. Wilgotne. Maliny doskonale pasują do czekolady. Polecam.
Odsłon: 368
Składniki
Fasolę zamoczyć w wodzie najlepiej poprzedniego dnia. Następnie zmienić wodę i gotować. Obraną z osłonki kiełbasę pokroić w pół krążki, podsmażyć na patelni, dodać posiekaną cebulę, zeszklić. Do półmiękkiej fasoli dodać podsmażoną kiełbasę i dalej gotować.
Na rozgrzanym oleju podsmażyć pokrojoną w kostkę cukinię, czosnek i paprykę. Pod koniec dodać bardzo drobno posiekaną papryczkę chili.
Przygotowane warzywa połączyć z fasolą, dodać koncentrat pomidorowy, ketchup, posiekane pieczarki, odrobinę soli i pieprzu, gotować do miękkości. Kukurydzę osączyć z zalewy, połączyć z zupą, doprawić do smaku solą, pieprzem i cukrem.