Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiaj cd. inspiracji dyniowych. Dynia hokkaido zerkała na mnie już kilka dni z parapetu ale nie miałam na nią pomysłu. Inspiracje przyniósł ostatni nr KUKBUK.
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 2916
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 1024
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1121
Delikatna polędwica wieprzowa, aromatyczne dodatki , to super danie obiadowe.
Odsłon: 284
Przepis dnia
Polecam. Duży tort o wyrazistym smaku. Pasuje na każdą okazję.
Odsłon: 2850
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 2916
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 1024
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1121
Delikatna polędwica wieprzowa, aromatyczne dodatki , to super danie obiadowe.
Odsłon: 284
Przepis dnia
Polecam. Duży tort o wyrazistym smaku. Pasuje na każdą okazję.
Odsłon: 2850
Składniki
W dużym rondlu o grubym dnie rozgrzewamy olej. Dodajemy pastę curry, przyprawę garam masala, imbir,zmiażdżoną trawę cytrynową i sok z limonki. Delikatnie mieszamy, solimy i chwilę podsmażamy. Wrzucamy cebulę i podsmażamy jeszcze przez chwilę. Dodajemy czosnek i dynię oraz posiekaną żółtą papryczkę chilli. Wlewamy mleczko kokosowe. Przykrywamy rondel pokrywą i dusimy aż dynia zmięknie ale się nie rozpadnie. Piękny zapach w całej kuchni gwarantowany. Przed podaniem curry posypujemy pietruszką bądź kolendrą a podajemy albo z ryżem albo ze świeżą bagietką.