Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiaj cd. inspiracji dyniowych. Dynia hokkaido zerkała na mnie już kilka dni z parapetu ale nie miałam na nią pomysłu. Inspiracje przyniósł ostatni nr KUKBUK.
Podane w ten sposób brokuły są wspaniałym pomysłem na kolację. Delikatność wa...
Odsłon: 61
Propozycja pysznej i łatwej w przygotowaniu sałatki na wakacyjnego grilla. Sa...
Odsłon: 79
Super aromatyczny, klarowny i przepyszny rosołek gotowany na żeberkach wieprz...
Odsłon: 15
Samo zdrowie na talerzu. Bogactwo witamin z nowalijek. Korzystajmyz uroków la...
Odsłon: 83
Bób jest u nas bardzo lubiany, więc kiedy nadchodzi pora korzystamy z niego,...
Odsłon: 37
To proste, a zarazem eleganckie danie łączy w sobie soczyste plastry mięsa z...
Odsłon: 46
Podane w ten sposób brokuły są wspaniałym pomysłem na kolację. Delikatność wa...
Odsłon: 61
Propozycja pysznej i łatwej w przygotowaniu sałatki na wakacyjnego grilla. Sa...
Odsłon: 79
Super aromatyczny, klarowny i przepyszny rosołek gotowany na żeberkach wieprz...
Odsłon: 15
Samo zdrowie na talerzu. Bogactwo witamin z nowalijek. Korzystajmyz uroków la...
Odsłon: 83
Bób jest u nas bardzo lubiany, więc kiedy nadchodzi pora korzystamy z niego,...
Odsłon: 37
To proste, a zarazem eleganckie danie łączy w sobie soczyste plastry mięsa z...
Odsłon: 46
Składniki
W dużym rondlu o grubym dnie rozgrzewamy olej. Dodajemy pastę curry, przyprawę garam masala, imbir,zmiażdżoną trawę cytrynową i sok z limonki. Delikatnie mieszamy, solimy i chwilę podsmażamy. Wrzucamy cebulę i podsmażamy jeszcze przez chwilę. Dodajemy czosnek i dynię oraz posiekaną żółtą papryczkę chilli. Wlewamy mleczko kokosowe. Przykrywamy rondel pokrywą i dusimy aż dynia zmięknie ale się nie rozpadnie. Piękny zapach w całej kuchni gwarantowany. Przed podaniem curry posypujemy pietruszką bądź kolendrą a podajemy albo z ryżem albo ze świeżą bagietką.