Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne flaczki po zamojsku zapraszam po przepis
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 77
Czebureki-chrupiące i rumiane pierogi z soczystym mięsnym farszem. Danie z k...
Odsłon: 595
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 190
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 77
Czebureki-chrupiące i rumiane pierogi z soczystym mięsnym farszem. Danie z k...
Odsłon: 595
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 190
Składniki
Do garnka daje karkówkę zalewam wodą daje listki ziarna ziela i łyżeczkę soli gotuje mięso do mieliści następnie wyjmuje z wywaru i kroje w drobne paski lub kostkę .Marchew i seler obieram ścieram na tarce o grubych oczkach wrzucam do wywaru i dodaje przepłukane flaczki i cebule pokrojoną na ćwiartki gotuje do miękkości.
Gdy flaczki będą miękkie wrzucam do garnka pokrojone mięso dodaje koncentrat i przyprawy gotuje 10 minut.
Na patelni rozgrzewam olej wsypuje mąkę i robię zasmażkę intensywnie mieszając do patelni wlewam trochę płynu z garnka mieszam by nie było grudek ma być konsystencja gęstej śmietany. Zawartość patelni wlewam do garnka z flaczkami gotuje 5 minut i gotowe .Flaczki smakują najlepiej gorące ale kolejnego dnia po odgrzaniu są równie smaczne. Po dokładne wykonanie zapraszam na film .Smacznego