Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pikantne krewetki to idealne danie na walentynkowy wieczór. Są lekkie, bardzo łatwe do przyrządzenia i jak przystało na afrodyzjak, doskonale działają na zmysły.
Zachciało mi się ciasta z kremem. Zrobiłam najprostsze z możliwych. Biszkopt...
Odsłon: 40695
Przepis na klasyczne tiramisu, bez zbędnych dodatków, ale podane w wygodnych...
Odsłon: 1083
Gulasz z miecznika z warzywami.
Odsłon: 263
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 3424
Zachciało mi się ciasta z kremem. Zrobiłam najprostsze z możliwych. Biszkopt...
Odsłon: 40695
Przepis na klasyczne tiramisu, bez zbędnych dodatków, ale podane w wygodnych...
Odsłon: 1083
Gulasz z miecznika z warzywami.
Odsłon: 263
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 3424
Składniki
Na patelni roztop masło z kilkoma kroplami oliwy i dobrze rozgrzej.
Wrzuć krewetki na patelnię. Energicznie je podrzucaj.
Po chwili smażenia dodaj wyciśnięty czosnek z solą i papryczką chili. W połowie smażenia dorzuć natkę pietruszki.
Nie smaż krewetek dłużej niż 5 minut. Podawaj z bagietką.