Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pikantne krewetki to idealne danie na walentynkowy wieczór. Są lekkie, bardzo łatwe do przyrządzenia i jak przystało na afrodyzjak, doskonale działają na zmysły.
To lato jest wyjątkowo owocne i tak sobie pomyślałam, że konfitura z czereśni...
Odsłon: 17407
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 1103
Smalczyk wiosenny, z dużą ilością koperku i czosnku, to wyborne smarowidło do...
Odsłon: 6307
Pomysł na udka w sosie pomidorowym. Potrawa prosta w przygotowaniu i nie wyma...
Odsłon: 588
To lato jest wyjątkowo owocne i tak sobie pomyślałam, że konfitura z czereśni...
Odsłon: 17407
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 1103
Smalczyk wiosenny, z dużą ilością koperku i czosnku, to wyborne smarowidło do...
Odsłon: 6307
Pomysł na udka w sosie pomidorowym. Potrawa prosta w przygotowaniu i nie wyma...
Odsłon: 588
Składniki
Na patelni roztop masło z kilkoma kroplami oliwy i dobrze rozgrzej.
Wrzuć krewetki na patelnię. Energicznie je podrzucaj.
Po chwili smażenia dodaj wyciśnięty czosnek z solą i papryczką chili. W połowie smażenia dorzuć natkę pietruszki.
Nie smaż krewetek dłużej niż 5 minut. Podawaj z bagietką.