Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia: 21-05-2013
Szybki, smaczny i kolorowy obiadek:) Tak jak lubię:)
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 3818
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 630
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3824
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 393
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 746
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 3818
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 630
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3824
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 393
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 746
Składniki
Cebulę i zioła drobno posiekałam, dodałam z pozostałymi składnikami do mięsa i dokładnie wymieszałam. Do tego obiadu (na 2 porcje) wykorzystałam mniej niż połowę mięsa, z reszty wykombinuję coś innego:)
Z mięsa uformowałam małe kuleczki i ułożyłam na patelni teflonowej. Zalałam je niewielką ilością wody (ok. 1/3 szklanki) i połową łyżeczki sosu sojowego, przykryłam pokrywką i dusiłam na małym ogniu przez ok. 10 minut- w połowie odwróciłam je na druga stronę. Warzywa na patelnię wraz z pokrojoną cukinią ze skórką doprawiłam przyprawami i dusiłam na niewielkiej ilości wody i sosu sojowego do miękkości (też ok. 10 minut). Smacznego kolorowego:)