Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia: 21-05-2013
Szybki, smaczny i kolorowy obiadek:) Tak jak lubię:)
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 4304
Dzisiejszy deser to rolada biszkoptowa wypełniona lodami waniliowymi z dodatk...
Odsłon: 74
Szaszłyki z szynki wieprzowej, bananów oraz brzoskwiń z dodatkiem aromatyczne...
Odsłon: 49
Przepis na pyszną i aromatyczną zapiekankę z makaronem, szparagami i kurczaki...
Odsłon: 89
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 398
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 4304
Dzisiejszy deser to rolada biszkoptowa wypełniona lodami waniliowymi z dodatk...
Odsłon: 74
Szaszłyki z szynki wieprzowej, bananów oraz brzoskwiń z dodatkiem aromatyczne...
Odsłon: 49
Przepis na pyszną i aromatyczną zapiekankę z makaronem, szparagami i kurczaki...
Odsłon: 89
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 398
Składniki
Cebulę i zioła drobno posiekałam, dodałam z pozostałymi składnikami do mięsa i dokładnie wymieszałam. Do tego obiadu (na 2 porcje) wykorzystałam mniej niż połowę mięsa, z reszty wykombinuję coś innego:)
Z mięsa uformowałam małe kuleczki i ułożyłam na patelni teflonowej. Zalałam je niewielką ilością wody (ok. 1/3 szklanki) i połową łyżeczki sosu sojowego, przykryłam pokrywką i dusiłam na małym ogniu przez ok. 10 minut- w połowie odwróciłam je na druga stronę. Warzywa na patelnię wraz z pokrojoną cukinią ze skórką doprawiłam przyprawami i dusiłam na niewielkiej ilości wody i sosu sojowego do miękkości (też ok. 10 minut). Smacznego kolorowego:)