Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wysokobiałkowe pikantne wegetariańskie skrzydełka, świetna zdrowsza alternatywa dla skrzydełek z kurczaka
Piekarnik, miska
Mięciutka pierś kurczaka w kremowym pomidorowym sosie to idealny obiad w upal...
Odsłon: 2546
Przepis dnia
Co powiecie na chrupiące gofry z owocami? Poniżej dzielimy się z Wami przepis...
Odsłon: 20004
Przepis na obiad, w którym mieszamy ze sobą marchewkę, filety z dorsza oraz b...
Odsłon: 528
Lato w słoiku to dobry pomysł na zatrzymanie darów lata w zestawach sałatkowy...
Odsłon: 610
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 7044
Mięciutka pierś kurczaka w kremowym pomidorowym sosie to idealny obiad w upal...
Odsłon: 2546
Przepis dnia
Co powiecie na chrupiące gofry z owocami? Poniżej dzielimy się z Wami przepis...
Odsłon: 20004
Przepis na obiad, w którym mieszamy ze sobą marchewkę, filety z dorsza oraz b...
Odsłon: 528
Lato w słoiku to dobry pomysł na zatrzymanie darów lata w zestawach sałatkowy...
Odsłon: 610
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 7044
Składniki
Piekarnik nastawiamy na 200°C, wykładamy papierem do pieczenia.
Kotlety sojowe gotujemy w posolonym wrzątku przez ok. 10 minut
W międzyczasie kruszymy płatki kukurydziane i łączymy z drożdżowymi
Tworzymy marynatę mieszając wszystko razem.
Kotlety sojowe odcedzamy i odciskamy z nadmiaru wody. Kroimy w skrzydełka i mieszamy w marynacie. Następnie przykrywamy w panierce z płatków i wykładamy na blachę. Pieczemy 20 minut.
Glazurę tworzymy mieszając oba składniki razem i smarujemy nią skrzydełka