Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nie masz pomysłu na obiad? Zrób penne!
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 352
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 13
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 76
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 352
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 13
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 76
Składniki
Ugotować makaron. Mięso mielone podsmaż na oliwie przez osiem mnut (jeżeli nadal ma różowy kolor nieszkodzi). Przygotować sos boloński wg przepisu na opakowaniu i dolać go do mięsa. Wsypać paprykę ostrą. Dusić na małym ogniu przez 10-15 minut. Dodać pomidory i gotować jeszcze dwie minuty. Nakładać na makaron i wg upodobania posypać żółtym serem i bazylią,