Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pieczone warzywa to punkt obowiązkowy późnego lata. Warzywa są idealne jako samodzielne danie lub dodatek do mięs i ryb.
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336627
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 3683
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 422785
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 2471
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336627
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 3683
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 422785
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 2471
Składniki
Kalafiora dzielimy na różyczki. Selera obieramy, resztę warzyw wystarczy dobrze umyć i wyszorować. Wszystkie warzywa kroimy dowolnie - w grubą kostkę, na kształt frytek lub w plastry. Olej mieszamy z octem i cukrem. Zalewamy warzywa, dodajemy przyprawy. Mieszamy. Warzywa wysypujemy na blachę wyłożoną papierem do pieczenia.
Pieczemy w 180 stopniach przez 50-60 minut.