Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pieczone warzywa to punkt obowiązkowy późnego lata. Warzywa są idealne jako samodzielne danie lub dodatek do mięs i ryb.
To proste, a zarazem eleganckie danie łączy w sobie soczyste plastry mięsa z...
Odsłon: 186
Przepis na pyszną i aromatyczną zapiekankę z makaronem penne, brokułami i kur...
Odsłon: 37569
To proste, a zarazem eleganckie danie łączy w sobie soczyste plastry mięsa z...
Odsłon: 186
Przepis na pyszną i aromatyczną zapiekankę z makaronem penne, brokułami i kur...
Odsłon: 37569
Składniki
Kalafiora dzielimy na różyczki. Selera obieramy, resztę warzyw wystarczy dobrze umyć i wyszorować. Wszystkie warzywa kroimy dowolnie - w grubą kostkę, na kształt frytek lub w plastry. Olej mieszamy z octem i cukrem. Zalewamy warzywa, dodajemy przyprawy. Mieszamy. Warzywa wysypujemy na blachę wyłożoną papierem do pieczenia.
Pieczemy w 180 stopniach przez 50-60 minut.