Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pieczone warzywa to punkt obowiązkowy późnego lata. Warzywa są idealne jako samodzielne danie lub dodatek do mięs i ryb.
Dynia to prawdziwa królowa jesieni, z której w prosty sposób przygotować możn...
Odsłon: 747
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 424893
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 10677
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336955
Dynia to prawdziwa królowa jesieni, z której w prosty sposób przygotować możn...
Odsłon: 747
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 424893
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 10677
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336955
Składniki
Kalafiora dzielimy na różyczki. Selera obieramy, resztę warzyw wystarczy dobrze umyć i wyszorować. Wszystkie warzywa kroimy dowolnie - w grubą kostkę, na kształt frytek lub w plastry. Olej mieszamy z octem i cukrem. Zalewamy warzywa, dodajemy przyprawy. Mieszamy. Warzywa wysypujemy na blachę wyłożoną papierem do pieczenia.
Pieczemy w 180 stopniach przez 50-60 minut.