Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dla tych co lubią ostrzejsze potrawy.
Ten prosty przepis na krem malinowy jest wyjątkowy, krem wychodzi bardzo smac...
Odsłon: 5222
Śledzie przygotowane w ten sposób są rewelacyjne. Muszą postać w lodówce 2-3...
Odsłon: 43
Śledzie przygotowane w ten sposób są rewelacyjne. Są idealne jako przekąska n...
Odsłon: 66
Ten prosty przepis na krem malinowy jest wyjątkowy, krem wychodzi bardzo smac...
Odsłon: 5222
Śledzie przygotowane w ten sposób są rewelacyjne. Muszą postać w lodówce 2-3...
Odsłon: 43
Śledzie przygotowane w ten sposób są rewelacyjne. Są idealne jako przekąska n...
Odsłon: 66
Składniki
Bułkę zalać gorącym mlekiem. Jak napęcznieje, wydusić na sitku. Cebulę pokroić w kostkę i przyrumienić na oleju i wystudzić.Czosnek rozetrzeć nożem, lub przecisnąć przez praskę. Do mięsa dodać wszystkie składniki, przyprawić i wymieszać.
Formować małe kotlety i obtaczać w bułce tartej.
Smażyć partiami z obu stron.
Przekładać do rondla, zalać sosem, który można rozrzedzić wodą. Dodać pokrojone oliwki, rozmaryn. Albo jak kto woli inne zioło. Dusić pod lekko uchyloną pokrywką z 20 min. od czasu do czasu, delikatnie mieszając.
Podawać do obiadu, np. z ugotowanym spaghetti.