Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dla tych co lubią ostrzejsze potrawy.
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 273
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 1369
Prosta do przygotowania sałatka, idealna na różne okazje. Jest smaczna i kolo...
Odsłon: 4252
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 273
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 1369
Prosta do przygotowania sałatka, idealna na różne okazje. Jest smaczna i kolo...
Odsłon: 4252
Składniki
Bułkę zalać gorącym mlekiem. Jak napęcznieje, wydusić na sitku. Cebulę pokroić w kostkę i przyrumienić na oleju i wystudzić.Czosnek rozetrzeć nożem, lub przecisnąć przez praskę. Do mięsa dodać wszystkie składniki, przyprawić i wymieszać.
Formować małe kotlety i obtaczać w bułce tartej.
Smażyć partiami z obu stron.
Przekładać do rondla, zalać sosem, który można rozrzedzić wodą. Dodać pokrojone oliwki, rozmaryn. Albo jak kto woli inne zioło. Dusić pod lekko uchyloną pokrywką z 20 min. od czasu do czasu, delikatnie mieszając.
Podawać do obiadu, np. z ugotowanym spaghetti.