Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Żeberka marynowane w keczupie i przyprawach pieczone na cebuli i jabłkach - słodko-pikantne połączenie czyli tak jak lubię najbardziej:)
Nie ma nic lepszego na śniadanko niż pyszne chrupiące i jeszcze ciepłe bułki...
Odsłon: 1266
Pulpety w sosie chrzanowo -koperkowym to pomysł na szybki obiad. Możemy je p...
Odsłon: 540
Przepis dnia
Racuchy na kwaśnym mleku z jabłkami to pyszna i prosta propozycja niemal na k...
Odsłon: 5424
Ten przepis polecam tym, którzy nie są mocni w gotowaniu a chcą zjeść coś pys...
Odsłon: 798
To danie mogę jeść na śniadanie, obiad i kolację. Racuch są mięciutkie, pyszn...
Odsłon: 3765
Nie ma nic lepszego na śniadanko niż pyszne chrupiące i jeszcze ciepłe bułki...
Odsłon: 1266
Pulpety w sosie chrzanowo -koperkowym to pomysł na szybki obiad. Możemy je p...
Odsłon: 540
Przepis dnia
Racuchy na kwaśnym mleku z jabłkami to pyszna i prosta propozycja niemal na k...
Odsłon: 5424
Ten przepis polecam tym, którzy nie są mocni w gotowaniu a chcą zjeść coś pys...
Odsłon: 798
To danie mogę jeść na śniadanie, obiad i kolację. Racuch są mięciutkie, pyszn...
Odsłon: 3765
Składniki
Koncentrat, keczup, olej i przyprawy mieszamy. powstałą marynatą smarujemy żeberka pokrojone na kawałki z jedną lub dwoma kostkami. Odstawiamy na minimum dwie godziny do lodówki. Jabłka obieramy, kroimy na ćwiartki lub szóstki i usuwamy gniazda nasienne. Cebule obieramy i kroimy w średnią kostkę. Jabłka i cebule układamy na dnie naczynia żaroodpornego, układamy na nim żeberka i wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 190 stopni C. Pieczemy ok. 2 godzin. Najlepiej smakują na gorąco podane z dodatkiem upieczonej cebulki z jabłkiem i świeżym pieczywem.