Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Żeberka marynowane w keczupie i przyprawach pieczone na cebuli i jabłkach - słodko-pikantne połączenie czyli tak jak lubię najbardziej:)
Czy możliwe jest przygotowanie ciasta czekoladowego w 5 minut? Oczywiście, że...
Odsłon: 30643
Ciasto Delicjusz to ciasto składające się z dwóch rodzajów ciasta biszkoptowe...
Odsłon: 9672
Placek jarosza to znakomita propozycja na lekki lunch. Puszyste ciasto z doda...
Odsłon: 2163
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 4160
Pyszne, puszyste i delikatne ciasto jogurtowe z owocami. Idealne w sezonie ow...
Odsłon: 871
Czy możliwe jest przygotowanie ciasta czekoladowego w 5 minut? Oczywiście, że...
Odsłon: 30643
Ciasto Delicjusz to ciasto składające się z dwóch rodzajów ciasta biszkoptowe...
Odsłon: 9672
Placek jarosza to znakomita propozycja na lekki lunch. Puszyste ciasto z doda...
Odsłon: 2163
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 4160
Pyszne, puszyste i delikatne ciasto jogurtowe z owocami. Idealne w sezonie ow...
Odsłon: 871
Składniki
Koncentrat, keczup, olej i przyprawy mieszamy. powstałą marynatą smarujemy żeberka pokrojone na kawałki z jedną lub dwoma kostkami. Odstawiamy na minimum dwie godziny do lodówki. Jabłka obieramy, kroimy na ćwiartki lub szóstki i usuwamy gniazda nasienne. Cebule obieramy i kroimy w średnią kostkę. Jabłka i cebule układamy na dnie naczynia żaroodpornego, układamy na nim żeberka i wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 190 stopni C. Pieczemy ok. 2 godzin. Najlepiej smakują na gorąco podane z dodatkiem upieczonej cebulki z jabłkiem i świeżym pieczywem.