Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Żeberka marynowane w keczupie i przyprawach pieczone na cebuli i jabłkach - słodko-pikantne połączenie czyli tak jak lubię najbardziej:)
Sałatka z awokado jest słodko-słona, działa orzeźwiająco, a w dodatku świetni...
Odsłon: 45689
Kompozycja owocowa zależy tu wyłącznie od własnej fantazji i smaku, mnie akur...
Odsłon: 23154
Kalafior w tym wydaniu polany jest znakomitym, jedwabistym sosem i posypany s...
Odsłon: 1499
Sałatka z awokado jest słodko-słona, działa orzeźwiająco, a w dodatku świetni...
Odsłon: 45689
Kompozycja owocowa zależy tu wyłącznie od własnej fantazji i smaku, mnie akur...
Odsłon: 23154
Kalafior w tym wydaniu polany jest znakomitym, jedwabistym sosem i posypany s...
Odsłon: 1499
Składniki
Koncentrat, keczup, olej i przyprawy mieszamy. powstałą marynatą smarujemy żeberka pokrojone na kawałki z jedną lub dwoma kostkami. Odstawiamy na minimum dwie godziny do lodówki. Jabłka obieramy, kroimy na ćwiartki lub szóstki i usuwamy gniazda nasienne. Cebule obieramy i kroimy w średnią kostkę. Jabłka i cebule układamy na dnie naczynia żaroodpornego, układamy na nim żeberka i wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 190 stopni C. Pieczemy ok. 2 godzin. Najlepiej smakują na gorąco podane z dodatkiem upieczonej cebulki z jabłkiem i świeżym pieczywem.