Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przed nami coraz chłodniejsze dni. Można więc pozwolić sobie na coraz więcej cięższych, rozgrzewających potraw. Pikantny gulasz po meksykańsku z pewnością pomoże nam przetrwać nawet najzimniejsze dni:).
Czy znajdzie się miłośnik kasz ? U mnie rodzinka uwielbia kaszę każdego rodza...
Odsłon: 21607
Białe kiełbaski pieczone z jabłkami, cebulką, musztardą francuską i mnóstwem...
Odsłon: 299
Białe kiełbaski pieczone z jabłkami, cebulką, musztardą francuską i mnóstwem...
Odsłon: 299
Składniki
Mięso, paprykę, paprykę chilli i cebulę kroimy w kostkę.
Na rozgrzanym oleju w garnku z grubym dnem podsmażamy mięso do mocnego zarumienienia. Dodajemy cebulę i paprykę, paprykę chilli, smażymy chwilę po czym zalewamy 300 ml wody. Dodajemy pomidory, kukurydzę, fasolę i przyprawy. Przykrywamy, dusimy pod przykryciem przez 1,5 h.
Przepisy Dania główne
Dania główne
Biała kiełbasa pieczona z jabłkami
Dania główne
Kopytka
Dania główne
Ryżowe kotleciki
Dania główne
Kurczak piccata
Biała kiełbasa pieczona z jabłkami
Białe kiełbaski pieczone z jabłkami, cebulką, musztardą francuską i mnóstwem...
Odsłon: 299
Kopytka
W Wielkopolsce zwane też szagówkami, bo kroi się je „na szagę”, czyli po skos...
Odsłon: 73