Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Danie jednogarnkowe, doskonale smakuje równie na drugi dzień.
Wyjątkowo bogata w smaku zupa.
Odsłon: 49
Idealne ciasto na rodzinne imprezy i święta, oczywiście dla dorosłych. Cisto...
Odsłon: 10166
Szybciutka i smaczna żelka owocowa. Orzeźwi smak każdego ciasta.
Odsłon: 589
Koktajl jest bardzo prosty i szybki w przygotowaniu. Jeśli ktoś nie przepada...
Odsłon: 50
Wyjątkowo bogata w smaku zupa.
Odsłon: 49
Idealne ciasto na rodzinne imprezy i święta, oczywiście dla dorosłych. Cisto...
Odsłon: 10166
Szybciutka i smaczna żelka owocowa. Orzeźwi smak każdego ciasta.
Odsłon: 589
Koktajl jest bardzo prosty i szybki w przygotowaniu. Jeśli ktoś nie przepada...
Odsłon: 50
Składniki
Na rozgrzaną margarynę wsypujemy słodką paprykę w proszku i przesmażamy. Następnie dodajemy pokrojone w kostkę mięso z szynki i cebulę. Całość mieszamy, obsmażamy na rumiany kolor i dusimy, aż mięso lekko zmięknie. Dodajemy kolejno pokrojoną w większe kawałeczki czerwoną paprykę , pokrojone w ćwiartki pieczarki, ketchup, przeciśnięty przez praskę czosnek oraz przyprawy. Dusimy kolejne 15 min.
Na końcu dodajemy pokrojone w paseczki kiszone ogórki. Gulasz można zagęścić delikatnie mąką, ale nie jest to konieczne. Najlepiej podawać go z plackami ziemniaczanymi lub kaszą jęczmienną.
Do placków potrzebujemy ok 6 dużych ziemniaków, które ścieramy na tarce na małych oczkach z jedną cebulą. Do powstałej masy dodajemy jajko oraz 2 łyżki mąki pszennej i 1 łyżkę ziemniaczanej. Przyprawiamy solą, pieprzem i odrobiną tymianku. Placki smażymy na oleju na patelni.