Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Aromatyczny kurczak z smacznym sosem
Nie wiem jak wy ale my uwielbiamy zupy grzybowe różnego rodzaju z pieczarek,...
Odsłon: 203
Brak pomysłu na piątkowy obiad? Oto przepis na kotlety wegetariańskie bez mię...
Odsłon: 1006
Dorada z grilla to jedna z najsmaczniejszych i najzdrowszych morskich ryb. Wp...
Odsłon: 1821
Superszybki makaron z pieczarkami – idealny, gdy głód nie chce czekać. Prosty...
Odsłon: 3464
Witam serdecznie :-) Dzisiaj zrobimy pyszną surówkę z młodej kapusty, idealny...
Odsłon: 27389
Nie wiem jak wy ale my uwielbiamy zupy grzybowe różnego rodzaju z pieczarek,...
Odsłon: 203
Brak pomysłu na piątkowy obiad? Oto przepis na kotlety wegetariańskie bez mię...
Odsłon: 1006
Dorada z grilla to jedna z najsmaczniejszych i najzdrowszych morskich ryb. Wp...
Odsłon: 1821
Superszybki makaron z pieczarkami – idealny, gdy głód nie chce czekać. Prosty...
Odsłon: 3464
Witam serdecznie :-) Dzisiaj zrobimy pyszną surówkę z młodej kapusty, idealny...
Odsłon: 27389
Składniki
W misce wymieszać kmin, kurkumę, garam masala, czosnek, papryczkę chili, pieprz, cukier, imbir, cynamon, łyżkę oleju z orzeszków ziemnych, łyżeczkę papryki i sól do smaku. Włożyć kurczaka i dokładnie obtoczyć przyprawami. Odstawić najlepiej na noc do lodówki.
Z mięty i jogurtu przygotować sos. Składniki zmiksować aby masa miała gładką konsystencję. Do momentu podania sos przetrzymywać w lodówce.
Na dużej patelni na pozostałej ilości oleju z orzeszków ziemnych z łyżeczką papryki usmażyć kurczaka porcjami. Tak aby mięso miało kolor złocisty z obu stron. Po usmażeniu ostatniej porcji na patelnię wrzucić groszek i smażyć, aż będzie gorący.
Kurczaka podawać z ryżem i groszkiem. Na mięso polać wcześniej przygotowany sos. Smacznego.