Do góry

Dania główne Przepis na:

Pilaw z karkówki

Pilaw z karkówki

Autor:

Przepisów i artykułów: 2563 Ocena: 19436

Dodano:

Odsłon: 2610

Super smaczny obiad.

Składniki

3-4 os. > 60 min średnie przystępne
Reklama
Reklama
Pilaw z karkówki

Przygotowanie

  1. Wykonanie:
    Karkówkę pokroić w grubszą kostkę i podsmażyć z dodatkiem soli i pieprzu i odrobiny oleju. Po czym ułożyć w naczyniu żaroodpornym, posypać pokrojonymi pieczarkami, skropić olejem i zapiec przez 15 minut w piekarniku w temperaturze 180 stopni. Następie marchewkę i cebulę pokroić w kostkę i dodać na górę przygotowanej potrawy, ponownie skropić olejem i wstawić na następne 15 minut do piekarnika. Całość posypać ryżem, zalać wywarem i zapiekać w piekarniku przez godzinę w temperaturze 180 stopni. Upieczony pilaw wymieszać i zostawić w ciepłym piekarniku do przestudzenia.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń