Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 2469
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 3839
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 703
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 8837
Przepis dnia
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 2469
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 3839
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 703
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 8837
Składniki
Wykonanie: Karkówkę pokroić w grubszą kostkę i podsmażyć z dodatkiem soli i pieprzu i odrobiny oleju. Po czym ułożyć w naczyniu żaroodpornym, posypać pokrojonymi pieczarkami, skropić olejem i zapiec przez 15 minut w piekarniku w temperaturze 180 stopni. Następie marchewkę i cebulę pokroić w kostkę i dodać na górę przygotowanej potrawy, ponownie skropić olejem i wstawić na następne 15 minut do piekarnika. Całość posypać ryżem, zalać wywarem i zapiekać w piekarniku przez godzinę w temperaturze 180 stopni. Upieczony pilaw wymieszać i zostawić w ciepłym piekarniku do przestudzenia.