Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 118558
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 8579
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 3161
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 2373
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 118558
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 8579
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 3161
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 2373
Składniki
Wykonanie: Karkówkę pokroić w grubszą kostkę i podsmażyć z dodatkiem soli i pieprzu i odrobiny oleju. Po czym ułożyć w naczyniu żaroodpornym, posypać pokrojonymi pieczarkami, skropić olejem i zapiec przez 15 minut w piekarniku w temperaturze 180 stopni. Następie marchewkę i cebulę pokroić w kostkę i dodać na górę przygotowanej potrawy, ponownie skropić olejem i wstawić na następne 15 minut do piekarnika. Całość posypać ryżem, zalać wywarem i zapiekać w piekarniku przez godzinę w temperaturze 180 stopni. Upieczony pilaw wymieszać i zostawić w ciepłym piekarniku do przestudzenia.