Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przygotowanie Pinsy zajmuje niewiele czasu a smakuje wybornie. Biały serowy sos idealnie komponuje się z mięsem i pieczarkami. Tak przygotowaną pinsę można śmiało podać na rodzinny obiad lub kolację. Smacznego!
Dziś obiadek nietypowy bo kapuśniak już gotowy. Jest marchewka i ziemniaki z...
Odsłon: 12941
Dzisiaj polecam bardzo proste szybkie kluski śląskie. Kluski śląskie robię dw...
Odsłon: 8050
Dzisiaj placki ziemniaczane w trochę innej odsłonie bo z dodaniem marchewki....
Odsłon: 316
Gulasz z miecznika z warzywami.
Odsłon: 107
Wietnamski rosół z kaczki.
Odsłon: 2186
Delikatne pupleciki otulone pysznym pesto , zapieczone w muszlach makaronowyc...
Odsłon: 730
Dziś obiadek nietypowy bo kapuśniak już gotowy. Jest marchewka i ziemniaki z...
Odsłon: 12941
Dzisiaj polecam bardzo proste szybkie kluski śląskie. Kluski śląskie robię dw...
Odsłon: 8050
Dzisiaj placki ziemniaczane w trochę innej odsłonie bo z dodaniem marchewki....
Odsłon: 316
Gulasz z miecznika z warzywami.
Odsłon: 107
Wietnamski rosół z kaczki.
Odsłon: 2186
Delikatne pupleciki otulone pysznym pesto , zapieczone w muszlach makaronowyc...
Odsłon: 730
Składniki
Sos: Masło rozpuszczamy w garnku, dodajemy mąke i energicznie mieszamy, następnie porcjami wlewamy mleko, cały czas mieszając, aż powstanie jednolity sos Sos zdejmujemy z ognia i dodajemy starty ser grana padano i mieszamy (jeśli Sos wydaje się zbyt gesty można dolać trochę mleka)
Wykonanie: Mięso smażymy na patelni z dodatkiem oleju przez kilka minut, doprawiamy solą i przyprawą do mięsa Pieczarki kroimy w plastry, smażymy na patelni z dodatkiem łyżki masła i połową szklanki wody. Całość smażymy do momentu odparowania wody, doprawiamy solą Pinse smarujemy sosem, następnie nakładamy mięso oraz pieczarki, całość posypujemy startym serem gouda Pieczemy w piekarniku rozgrzanym do 200 stopni przez 10-12 minut (środkowy poziom piekarnika, bez termoobiegu)