Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przygotowanie Pinsy zajmuje niewiele czasu a smakuje wybornie. Biały serowy sos idealnie komponuje się z mięsem i pieczarkami. Tak przygotowaną pinsę można śmiało podać na rodzinny obiad lub kolację. Smacznego!
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 313
Ciasto drożdżowe i mieszanka miodu z masłem to prawdziwy rarytas. Doskonale s...
Odsłon: 2521
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 313
Ciasto drożdżowe i mieszanka miodu z masłem to prawdziwy rarytas. Doskonale s...
Odsłon: 2521
Składniki
Sos: Masło rozpuszczamy w garnku, dodajemy mąke i energicznie mieszamy, następnie porcjami wlewamy mleko, cały czas mieszając, aż powstanie jednolity sos Sos zdejmujemy z ognia i dodajemy starty ser grana padano i mieszamy (jeśli Sos wydaje się zbyt gesty można dolać trochę mleka)
Wykonanie: Mięso smażymy na patelni z dodatkiem oleju przez kilka minut, doprawiamy solą i przyprawą do mięsa Pieczarki kroimy w plastry, smażymy na patelni z dodatkiem łyżki masła i połową szklanki wody. Całość smażymy do momentu odparowania wody, doprawiamy solą Pinse smarujemy sosem, następnie nakładamy mięso oraz pieczarki, całość posypujemy startym serem gouda Pieczemy w piekarniku rozgrzanym do 200 stopni przez 10-12 minut (środkowy poziom piekarnika, bez termoobiegu)