Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przygotowanie Pinsy zajmuje niewiele czasu a smakuje wybornie. Biały serowy sos idealnie komponuje się z mięsem i pieczarkami. Tak przygotowaną pinsę można śmiało podać na rodzinny obiad lub kolację. Smacznego!
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 149
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1856
rewelacyjny schab zawijany, pieczony z boczkiem wędzonym. Taka rolada smakuje...
Odsłon: 14585
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19646
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 149
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1856
rewelacyjny schab zawijany, pieczony z boczkiem wędzonym. Taka rolada smakuje...
Odsłon: 14585
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19646
Składniki
Sos: Masło rozpuszczamy w garnku, dodajemy mąke i energicznie mieszamy, następnie porcjami wlewamy mleko, cały czas mieszając, aż powstanie jednolity sos Sos zdejmujemy z ognia i dodajemy starty ser grana padano i mieszamy (jeśli Sos wydaje się zbyt gesty można dolać trochę mleka)
Wykonanie: Mięso smażymy na patelni z dodatkiem oleju przez kilka minut, doprawiamy solą i przyprawą do mięsa Pieczarki kroimy w plastry, smażymy na patelni z dodatkiem łyżki masła i połową szklanki wody. Całość smażymy do momentu odparowania wody, doprawiamy solą Pinse smarujemy sosem, następnie nakładamy mięso oraz pieczarki, całość posypujemy startym serem gouda Pieczemy w piekarniku rozgrzanym do 200 stopni przez 10-12 minut (środkowy poziom piekarnika, bez termoobiegu)