Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Troszkę pracy było,ale efekt końcowy wspaniały:)
Prosta, smaczna potrawka z indyka. Może być pysznym daniem obiadowym czy poda...
Odsłon: 579
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 128
Prosta, smaczna potrawka z indyka. Może być pysznym daniem obiadowym czy poda...
Odsłon: 579
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 128
Składniki
Cebulę pokrojoną w kostkę zeszklić. Dać pokrojone drobno pieczarki i usmązyć. Dodać zmielone mięso ,przyprawy i smażyć około pół godz. Gdy mięso jest usmażone dodać passatę i zasmażyć. Całość wystudzić.
Przygotować ciasto na naleśniki. Patelnię lekko posmarować tłuszczem,smażyć naleśniki z dwóch stron. Do ciasta naleśnikowego nigdy nie dodaje się proszku do pieczenia:) Gotowe naleśniki nadziewamy mięsem,zawijamy jak krokiety i dajemy na blaszkę. Na wierzch położyć po plasterku sera,zapiec w piekarniku do jego rozpuszczenia.
Smacznego życzę!