Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzięki piwnej marynacie kotlety są kruche i soczyste.
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 4146
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 329
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 1133
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 4146
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 329
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 1133
Składniki
Czosnek obieramy i przeciskamy prze praskę. Plastry schabu rozbijamy, nacieramy czosnkiem i posypujemy solą, pieprzem oraz estragonem.
Mięso przekładamy do naczynia i zalewamy piwem. Przykrywamy folią spożywczą i wstawiamy do lodówki na minimum 2 godziny.
Kotlety panierujemy w rozkłóconym jajku doprawionym solą i pieprzem a następnie w bułce tartej. Smażymy na rozgrzanym oleju do zrumienienia. Podajemy z ugotowanymi ziemniakami i surówką.