Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ilu ludzi – tyle ulubionych dodatków do pizzy. Gdy robię pizzę, zazwyczaj jest to „przegląd lodówki”.
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4959
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 13419
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5838
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 7542
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4959
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 13419
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5838
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 7542
Składniki
Suche składniki ciasta wymieszałem (jeżeli używacie świeżych drożdży trzeba najpierw zdrobić zaczyn z cukru, wody i drożdży) następnie dodałem wodę i olej.
Ciasto wyrobiłem, przykryłem ściereczką i zostawiłem do wyrośnięcia na minimum 30 minut.
W międzyczasie podsmażyłem cebulkę, dodałem grzyby, posiekaną paprykę a następnie pierś z kurczaka. Wszystko doprawiłem pieprzem, solą i papryką słodką.
Ciasto wyłożyłem na blachę (35*40), posmarowałem przecierem pomidorowym, na to przełożyłem zawartość patelni.
Piekłem 15 minut w 200 stopniach, następnie posypałem starym serem i piekłem jeszcze 5 minut. Moja pizza jest mocno serowa, ale tak lubię :)
Przemycamy zdrowie: Pizza jest kolejnym daniem w którym można przemycićsporo zdrowych dodatków: płatki owsiane, siemię lniane, kurkuma, otręby, ostropest. Dodatkowo na pizzę można położyć pomidory, ogórki i co tylko nam przyjdzie do głowy.