Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
pizza to danie, które moge jeść 3 razy dziennie :-) postanowiłam spróbować wersję z sosem bolognese ... wyszła - GENIALNA ;-) polecam
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 118
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4238
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 11580
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6616
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5523
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 13698
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 118
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4238
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 11580
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6616
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5523
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 13698
Składniki
Farsz: Cebule i czosnek pokroić w kostkę, zeszklić na oleju, dodać pokrojone w plasterki pieczarki, przyprawić solą i pieprzem, krótko przesmażyć. Przełozyć do miseczki. Na tej samej patelni przesmażyć mięso mielone, przyprawić solą i pieprzem. Wlać sos pomidorowy (pomidory z puszki zmiksowac blenderem na gładki sos, dodać bazylię, tymianek, oregano i słodką paprykę, wymieszac) i gotować aż woda odparuje i sos zgęstnieje. Dodać pieczarki z cebulą i czosnkie, wymieszać. Ciasto: drożdże pokruszyć do filiżanki, dodać cukier i mieszać łyżeczką do rozpuszczenia drożdży. Do dużej miski wsypać mąkę, dodać sól, wodę i rozpuszczone drożdże, wyrobić ręką gładkie ciasto. Jeśli ciasto jest zbyt rzadkie, należy dosypać trochę mąki (nie za duzo, żeby ciasto nie było twarde). Odstawić ciasto na ok. 30 min. aby trochę urosło. Blachę (tą największą, z piekarnika) wysmarować tłuszczem. Ciasto rozwałkować na stolnicy na prostokąt wielkości blachy, przełożyć na blachę. Na ciasto wyłożyć farsz, posypać kukurydzą i startym na grubych oczkach serem. Piec ok. 20 min. w temp. 200 stopni. Smacznego :-)