Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kto nie lubi pizzy ? Chyba wszyscy ją uwielbiają:) A najlepsza to taka domowa, na której znajdziemy wszystko to co lubimy najbardziej. Dziś polecam moją ulubioną na cieście z czarnuszką z kiełbasą salami paprykową /czyli na ostro:)/, pieczarkami, papryką i serem żółtym oraz sosem z nutką czosnku.
Rosół przygotowany na pieczonym mięsie ma zdecydowanie więcej aromatu i dużo...
Odsłon: 4359
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 272
Rosół przygotowany na pieczonym mięsie ma zdecydowanie więcej aromatu i dużo...
Odsłon: 4359
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 272
Składniki
Do kubka wlewamy ciepłą wodę, dodajemy cukier, rozkruszone drożdże i dokładnie mieszamy. Odstawiamy w ciepłe miejsce na 15 min. Mąkę przesiewamy do miski, dodajemy sól i czarnuszkę a następnie wlewamy zaczyn drożdżowy i olej i wszystko razem najpierw mieszamy łyżką a potem wyrabiamy ręką. Gdy ciasto przestanie kleić się do dłoni formujemy kulę i odstawiamy w ciepłe miejsce na 45-60 min do wyrośnięcia. Gotowe ciasto rozkładamy na blaszce /moja miała wymiary 30x30/ Przygotowujemy sos: keczup mieszamy z koncentratem pomidorowym, czosnkiem granulowanym i bazylią. Sosem smarujemy ciasto na blaszce.
Pieczarki oczyszczamy i kroimy w plastry. Paprykę kroimy w kostkę, kiełbasę salami w paski. Wszystkie dodatki układamy na pizzy i całość posypujemy startym żółtym serem. Pizzę wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 250 stopni C i pieczemy ok. 15 min - do czasu aż ser lekko się zarumieni a ciasto - gdy podważymy z boku nożem - nie będzie przywierać do blaszki. Pizzę możemy podawać z dodatkiem keczupu lub sosu czosnkowego.