Mój mąż robi ją w niecała godzinę, a jest naprawdę świetna
Pizza męża:)
Składniki
- mąka, 3-4 szklanki
- drożdże, 1/4 kostki
- woda, 1/2 szklanki
- oliwa z oliwek, 2 łyżki
- sól i pieprz
- pieczarki
- ser żółty
- pomidor
- cebula, czerwona lub biała
- brokuły
- kukurydza
- papryka
- kilka papryczek chili
- bazylia i oregano świeże
- ketchup lub koncentrat pomodorowy
Składniki
- mąka, 3-4 szklanki
- drożdże, 1/4 kostki
- woda, 1/2 szklanki
- oliwa z oliwek, 2 łyżki
- sól i pieprz
- pieczarki
- ser żółty
- pomidor
- cebula, czerwona lub biała
- brokuły
- kukurydza
- papryka
- kilka papryczek chili
- bazylia i oregano świeże
- ketchup lub koncentrat pomodorowy

Etapy przygotowania
W ciepłej wodzie rozrobić drożdże, połączyć z mąką, oliwą. Szczypta soli pieprzu. Wyrobić naprawdę dobrze, aby było elastyczne. Odstawić na 15 min.
W tym czasie pokroić pieczarki i odparować na patelni ze szczypta soli. Brokuły podzielić na różyczki wrzucić na wrzątek lekko pogotować, odcedzić.
Pokroić cebulę, paprykę, zetrzeć ser.
Blaszkę przetrzeć tłuszczem, wyłożyć ciasto, nakłuć dość dobrze widelcem i włożyć do nagrzanego piekarnika na 2-3 min., posmarować keczupem, na to ser, pieczarki, cebula, papryka, kukurydza, pomidor, brokuły, zioła. Piec w temp. 180C z termoobiegiem do 15 min, doglądając.
Sos czosnkowy: 3- 4 ząbki czosnku, świeże zioła(bazylia itp.), jogurt typu greckiego na oko:), 2 łyżki majonezu, sól i pieprz
Przepis w Waszym wykonaniu (8)


Komentarze do przepisu (6)
Ostatnio komentowane przepisy
Już od dawna „chodził” za mną piróg biłgorajski, o którym przypomniała mi prz...
- Wielkanoc
- Boże Narodzenie
- Impreza
- Do pracy
- Polska
- Bez glutenu
- Bez cukru
- Dla dzieci
- Wegetariańskie
- Kasze i ryż
- Gryczana
- Warzywa
- Ziemniaki
- Nabiał
- Ser
- Przyprawy
- Majeranek
- Mięta
- Pierogi
- Ciasta
Odsłon: 135
Ostatnio komentowane przepisy
Już od dawna „chodził” za mną piróg biłgorajski, o którym przypomniała mi prz...
- Wielkanoc
- Boże Narodzenie
- Impreza
- Do pracy
- Polska
- Bez glutenu
- Bez cukru
- Dla dzieci
- Wegetariańskie
- Kasze i ryż
- Gryczana
- Warzywa
- Ziemniaki
- Nabiał
- Ser
- Przyprawy
- Majeranek
- Mięta
- Pierogi
- Ciasta
Odsłon: 135



Składniki
- mąka, 3-4 szklanki
- drożdże, 1/4 kostki
- woda, 1/2 szklanki
- oliwa z oliwek, 2 łyżki
- sól i pieprz
- pieczarki
- ser żółty
- pomidor
- cebula, czerwona lub biała
- brokuły
- kukurydza
- papryka
- kilka papryczek chili
- bazylia i oregano świeże
- ketchup lub koncentrat pomodorowy
W ciepłej wodzie rozrobić drożdże, połączyć z mąką, oliwą. Szczypta soli pieprzu. Wyrobić naprawdę dobrze, aby było elastyczne. Odstawić na 15 min.
W tym czasie pokroić pieczarki i odparować na patelni ze szczypta soli. Brokuły podzielić na różyczki wrzucić na wrzątek lekko pogotować, odcedzić.
Pokroić cebulę, paprykę, zetrzeć ser.
Blaszkę przetrzeć tłuszczem, wyłożyć ciasto, nakłuć dość dobrze widelcem i włożyć do nagrzanego piekarnika na 2-3 min., posmarować keczupem, na to ser, pieczarki, cebula, papryka, kukurydza, pomidor, brokuły, zioła. Piec w temp. 180C z termoobiegiem do 15 min, doglądając.
Sos czosnkowy: 3- 4 ząbki czosnku, świeże zioła(bazylia itp.), jogurt typu greckiego na oko:), 2 łyżki majonezu, sól i pieprz
Apetycznie wygląda :))
muszę ten fajny przepis pokazać mojemu mężowi :)
Każdy dobry mąż potrafi gotować, prawda?
gratulacje dla męża :-)
rzeczywiście możesz mieć rację:), bo w pizzeriach piece są bardzo rozgrzane