Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zawsze robiłam pizzę na tradycyjnym drożdżowym spodzie. Odkąd trafił w moje ręce przepis na pizzę na cukiniowym spodzie, robię ją często. A i moje samopoczucie jest lepsze, że jem coś bardziej lekkostrawnego :)
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3892
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 415005
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2435
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3892
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 415005
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2435
Składniki
Obraną i startą na grubych oczkach cukinię posypujemy solą, zostawiamy na 15 minut, a następnie odciskamy z nadmiaru wody. Dodajemy jajka, otręby, mąkę i przyprawę do pizzy. Mieszamy wszystkie składniki.
Formujemy okrągły placek, wykładamy na blachę wyłożoną papierem do pieczenia i lekko spryskanego oliwą (placek po upieczeniu będzie ładnie odchodził od papieru). Podpiekamy 20 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni.
Placek smarujemy pastą z oliwek (niekoniecznie), sosem pomidorowym, układamy podduszone pieczarki z cebulą, szynkę parmeńską. Na górę ścieramy mozzarellę i pieczemy kolejne 15 minut w 180 stopniach. Dekorujemy rukolą.