Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zawsze robiłam pizzę na tradycyjnym drożdżowym spodzie. Odkąd trafił w moje ręce przepis na pizzę na cukiniowym spodzie, robię ją często. A i moje samopoczucie jest lepsze, że jem coś bardziej lekkostrawnego :)
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 22708
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 15074
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 4816
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 45191
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 698
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 22708
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 15074
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 4816
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 45191
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 698
Składniki
Obraną i startą na grubych oczkach cukinię posypujemy solą, zostawiamy na 15 minut, a następnie odciskamy z nadmiaru wody. Dodajemy jajka, otręby, mąkę i przyprawę do pizzy. Mieszamy wszystkie składniki.
Formujemy okrągły placek, wykładamy na blachę wyłożoną papierem do pieczenia i lekko spryskanego oliwą (placek po upieczeniu będzie ładnie odchodził od papieru). Podpiekamy 20 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni.
Placek smarujemy pastą z oliwek (niekoniecznie), sosem pomidorowym, układamy podduszone pieczarki z cebulą, szynkę parmeńską. Na górę ścieramy mozzarellę i pieczemy kolejne 15 minut w 180 stopniach. Dekorujemy rukolą.