Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pizza w zdrowym wydaniu
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5285
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 836
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11706
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5057
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1304
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5285
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 836
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11706
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5057
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1304
Składniki
Kaszę jaglaną gotujemy i ostawiamy do wystygnięcia.
Do miski wrzucamy kaszę, mąkę, olej, siemienia, zalewamy wodą (przyprawy wedle uznania) i miksujemy do powstania jednolitej masy. Powstałą masą wyklejamy placek (nie za gruby, bo inaczej środek się nie wypiecze i będzie mokry) w formie na papierze do pieczenia i pieczemy 30 min 180 stopni.
Po upieczeniu i ostudzeniu smarujemy sosem, dodajemy dodatki wedle uznania i wstawiamy ponownie jeszcze na 10 min 180 stopni.