Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pizza w zdrowym wydaniu
Śledzie w oleju to danie na każdą okazję. Źródło kwasów omega 3, białka i Wit...
Odsłon: 123
Smak dzieciństwa, czyli domowe wafle przekładane masą na bazie galaretki i ml...
Odsłon: 224
Śledzie w oleju to danie na każdą okazję. Źródło kwasów omega 3, białka i Wit...
Odsłon: 123
Smak dzieciństwa, czyli domowe wafle przekładane masą na bazie galaretki i ml...
Odsłon: 224
Składniki
Kaszę jaglaną gotujemy i ostawiamy do wystygnięcia.
Do miski wrzucamy kaszę, mąkę, olej, siemienia, zalewamy wodą (przyprawy wedle uznania) i miksujemy do powstania jednolitej masy. Powstałą masą wyklejamy placek (nie za gruby, bo inaczej środek się nie wypiecze i będzie mokry) w formie na papierze do pieczenia i pieczemy 30 min 180 stopni.
Po upieczeniu i ostudzeniu smarujemy sosem, dodajemy dodatki wedle uznania i wstawiamy ponownie jeszcze na 10 min 180 stopni.