Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto na pizzę wykonane według przepisu Piotra Ogińskiego. Cieniutkie, chrupiące, idealnie utrzymujące wszystkie dodatki.
Pyszne danie obiadowe na każdą okazje. Uwielbiam czerwona kapustę, jest smacz...
Odsłon: 10047
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 9087
Ziemniaki biedaka to bardzo prosty i tani przepis na pożywne danie. Tak przyg...
Odsłon: 6446
Pyszne danie obiadowe na każdą okazje. Uwielbiam czerwona kapustę, jest smacz...
Odsłon: 10047
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 9087
Ziemniaki biedaka to bardzo prosty i tani przepis na pożywne danie. Tak przyg...
Odsłon: 6446
Składniki
Mąkę przesiewam do miski. W około 50 ml ciepłej wody rozpuszczam pokruszone drożdże. Dodaję łyżeczkę cukru i 1-2 łyżeczki mąki.
Do mąki dodaję oliwę i wlewam zaczyn. W około 200 ml ciepłej wody rozpuszczam sól. Wodę z solą wlewam stopniowo do ciasta. Całość dokładnie zagniatam.Z ciasta formuję kulę. Wkładam do miski, przykrywam ściereczką i pozostawiam w ciepłym miejscu na około 2 godziny. Żeby ciasto nie wyschło, kulę delikatnie zwilżam wodą.
Ciasto dzielę na dwie części. Formuję z nich kule, które rozwałkowuję na oprószonej semoliną stolnicy na cienkie placki. Zawijam brzegi. Na każdym z nich układam ulubione składniki. Piekę 10 minut w 220 stopniach Celsjusza.