Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2373
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4473
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 1491
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 433
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2373
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4473
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 1491
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 433
Składniki
Jaja roztrzepać mikserem, wlać mleko, dodać mąkę. Wszystko razem dobrze zmiksować. Powstanie gęste ciasto naleśnikowe. Szynkę pokroić w drobną kostkę. Ser zetrzeć na jarzynowej tarce. Papryki umyć, osuszyć, oczyścić i posiekać na małe kawałeczki. Wszystko dodać do ciasta naleśnikowego, przyprawić papryką i przyprawą do pizzy. Dobrze wymieszać. Na dużej patelni rozgrzać olej. Smażyć na nim naleśniki z obu stron (powinny być dość grube - na ok. 1/2 cm. Podawać je z keczupem i zie-loną sałatą.