Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5270
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 834
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11693
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5052
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1299
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5270
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 834
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11693
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5052
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1299
Składniki
Jaja roztrzepać mikserem, wlać mleko, dodać mąkę. Wszystko razem dobrze zmiksować. Powstanie gęste ciasto naleśnikowe. Szynkę pokroić w drobną kostkę. Ser zetrzeć na jarzynowej tarce. Papryki umyć, osuszyć, oczyścić i posiekać na małe kawałeczki. Wszystko dodać do ciasta naleśnikowego, przyprawić papryką i przyprawą do pizzy. Dobrze wymieszać. Na dużej patelni rozgrzać olej. Smażyć na nim naleśniki z obu stron (powinny być dość grube - na ok. 1/2 cm. Podawać je z keczupem i zie-loną sałatą.