Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pizza smażona - idealne rozwiązanie dla wszystkich tych, którym nie działa piekarnik ;-)
To jest pyszne. Od lat robię dynie według tego przepisu. Moje koleżanki też c...
Odsłon: 7838
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 1009
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13594
To jest pyszne. Od lat robię dynie według tego przepisu. Moje koleżanki też c...
Odsłon: 7838
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 1009
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13594
Składniki
Składniki na ciasto wymieszać i wyrobić z ciepłą, przegotowaną wodą. Szybko zagnieść ciasto - jak na pączki. Pozostawić je do wyrośnięcia.
Pieczarki umyć, pokroić i usmażyć na oleju. Cebulę zeszklić, dodać pokrojone pomidory, połączyć z pieczarkami. Dusić razem kilka minut.
Kiedy ciasto wyrośnie, podzielić je na części. Z każdej wyrobić nieduży placuszek (wielkości małej patelni i grubości 1 cm).
Placki smażyć na rozgrzanym oleju z obu stron. Na gorących układać farsz, każdy posypać startym serem. Podawać z sosem pomidorowym.