Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pizza smażona - idealne rozwiązanie dla wszystkich tych, którym nie działa piekarnik ;-)
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 170
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1891
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 170
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1891
Składniki
Składniki na ciasto wymieszać i wyrobić z ciepłą, przegotowaną wodą. Szybko zagnieść ciasto - jak na pączki. Pozostawić je do wyrośnięcia.
Pieczarki umyć, pokroić i usmażyć na oleju. Cebulę zeszklić, dodać pokrojone pomidory, połączyć z pieczarkami. Dusić razem kilka minut.
Kiedy ciasto wyrośnie, podzielić je na części. Z każdej wyrobić nieduży placuszek (wielkości małej patelni i grubości 1 cm).
Placki smażyć na rozgrzanym oleju z obu stron. Na gorących układać farsz, każdy posypać startym serem. Podawać z sosem pomidorowym.