Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pizza smażona - idealne rozwiązanie dla wszystkich tych, którym nie działa piekarnik ;-)
Danie w stylu meksykańskim - pieczony batat, z sałatką z czerwonej fasoli, ku...
Odsłon: 26
Pyszne krewetki w marynacie musztardowej na okazję, na święta, na elegancką k...
Odsłon: 76
Prosty przepis na gołąbki mięsno - ryżowe z białej kapusty. Tak przygotowane...
Odsłon: 644
Danie w stylu meksykańskim - pieczony batat, z sałatką z czerwonej fasoli, ku...
Odsłon: 26
Pyszne krewetki w marynacie musztardowej na okazję, na święta, na elegancką k...
Odsłon: 76
Prosty przepis na gołąbki mięsno - ryżowe z białej kapusty. Tak przygotowane...
Odsłon: 644
Składniki
Składniki na ciasto wymieszać i wyrobić z ciepłą, przegotowaną wodą. Szybko zagnieść ciasto - jak na pączki. Pozostawić je do wyrośnięcia.
Pieczarki umyć, pokroić i usmażyć na oleju. Cebulę zeszklić, dodać pokrojone pomidory, połączyć z pieczarkami. Dusić razem kilka minut.
Kiedy ciasto wyrośnie, podzielić je na części. Z każdej wyrobić nieduży placuszek (wielkości małej patelni i grubości 1 cm).
Placki smażyć na rozgrzanym oleju z obu stron. Na gorących układać farsz, każdy posypać startym serem. Podawać z sosem pomidorowym.