Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pizza smażona - idealne rozwiązanie dla wszystkich tych, którym nie działa piekarnik ;-)
Prażucha to pyszne, tradycyjne danie kuchni polskiej, sprawdzi się jako dodat...
Odsłon: 29038
Jest to klasyka polskiej kuchni sprzed lat. Taki befsztyk często podawany był...
Odsłon: 247
Przepis na leniwe pierogi dyniowe czyli kluski z twarogu, dyni hokkaido, mąki...
Odsłon: 122
Dziś moja ulubiona śniadaniowa zupka mocy SOPA PRIMITIVA z ziół i warzyw z ma...
Odsłon: 74
Przepis dnia
Schab po cygańsku to pyszny i fajny pomysł na obiad. Bardzo często go przygot...
Odsłon: 33672
Schab gotowany w aromatycznym bulionie z dużą ilością ziół to propozycja dla...
Odsłon: 2524
Prażucha to pyszne, tradycyjne danie kuchni polskiej, sprawdzi się jako dodat...
Odsłon: 29038
Jest to klasyka polskiej kuchni sprzed lat. Taki befsztyk często podawany był...
Odsłon: 247
Przepis na leniwe pierogi dyniowe czyli kluski z twarogu, dyni hokkaido, mąki...
Odsłon: 122
Dziś moja ulubiona śniadaniowa zupka mocy SOPA PRIMITIVA z ziół i warzyw z ma...
Odsłon: 74
Przepis dnia
Schab po cygańsku to pyszny i fajny pomysł na obiad. Bardzo często go przygot...
Odsłon: 33672
Schab gotowany w aromatycznym bulionie z dużą ilością ziół to propozycja dla...
Odsłon: 2524
Składniki
Składniki na ciasto wymieszać i wyrobić z ciepłą, przegotowaną wodą. Szybko zagnieść ciasto - jak na pączki. Pozostawić je do wyrośnięcia.
Pieczarki umyć, pokroić i usmażyć na oleju. Cebulę zeszklić, dodać pokrojone pomidory, połączyć z pieczarkami. Dusić razem kilka minut.
Kiedy ciasto wyrośnie, podzielić je na części. Z każdej wyrobić nieduży placuszek (wielkości małej patelni i grubości 1 cm).
Placki smażyć na rozgrzanym oleju z obu stron. Na gorących układać farsz, każdy posypać startym serem. Podawać z sosem pomidorowym.