Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zamiast pieczarek do pizzy dałam uduszone boczniaki,smak rewelacyjny,chrupiące grzyby,sałatka paprykowa,wędlina...boskie jedzenie.Serdecznie polecam.:)
Tajski przysmak w wersji małych deserków. Kleisty ryż w kremowym sosie z mlec...
Odsłon: 98
Smaczna kiszona kapusta, z grochem i aromatycznymi grzybami. Polecam jako dod...
Odsłon: 78
Wydaje mi się, że kuchnię resztkową mam opanowaną bardzo dobrze, a w szczegól...
Odsłon: 116
Tajski przysmak w wersji małych deserków. Kleisty ryż w kremowym sosie z mlec...
Odsłon: 98
Smaczna kiszona kapusta, z grochem i aromatycznymi grzybami. Polecam jako dod...
Odsłon: 78
Wydaje mi się, że kuchnię resztkową mam opanowaną bardzo dobrze, a w szczegól...
Odsłon: 116
Składniki
Ciasto wyrobić i zostawić na pół godz.do wyrośnięcia. Cebulę pokroić w kostkę,zeszklić,dodać pokrojone w paski boczniaki,sól,pieprz,czosnek i usmażyć przez 10min. Zrobić sos pomidorowy, na łyżce masła zrumienić łyżkę mąki ,dodać koncentrat podsmażyć Wlać 1,5 szkl.wody, dać po łyżeczce bazylii i oregano.Doprawić solą i pieprzem .Zagotować ,sos nam zgęstnieje. Ciasto podzielić na pół ,uformować koła,dać na blachę z piekarnika. Po wierzchu placków rozprowadzić sos pomidorowy,na sos dać podsmażone boczniaki.
Na boczniaki ułożyć plasterki wędlin.
Następnie dać paprykę marynowaną wraz cebulką. Posypać obficie tartym serem żółtym. Dać no nagrzanego piekarnika do 180st.góra-dół i zapiekać do zrumienienia sera.
Posypać zieleniną.
Smacznego życzę!