Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
        
        
        
            To najlepsze rogaliki, które możesz zrobić w domu. Ciasto jest puszyste i zac...
Odsłon: 35811
            Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1235
            Dynia to prawdziwa królowa jesiennego stołu. Jest smaczna, zdrowa i łatwa w p...
Odsłon: 1770
            To najlepsze rogaliki, które możesz zrobić w domu. Ciasto jest puszyste i zac...
Odsłon: 35811
            Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1235
            Dynia to prawdziwa królowa jesiennego stołu. Jest smaczna, zdrowa i łatwa w p...
Odsłon: 1770
        
        
                Składniki
Mięso pokroić w kostkę (o boku 2cm), podsmażyć na oleju. Dodać cebulę pokrojoną w piórka. Przełożyć do rondla, dodać warzywa, przyprawy, podlać wodą, dusić do miękkości. Pod koniec dodać zasmażkę.
Obrane i umyte ziemniaki zetrzeć na drobnej tarce. Do masy dodać mąkę, jajka, sól. Wymieszać. Smażyć placki wielkości patelni o grubości 1 cm.
Usmażony placek wyłożyć na talerz, polać mięsnym sosem, złożyć na pół.
Ozdobić keczupem i zieleniną. Smacznego.