Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Subtelne , aromatyczne ciasto z dodatkiem owoców smakuje wybornie.
Odsłon: 282
Marchewka z groszkiem zagęszczana zasmażką, lekko słodka to doskonała jarzynk...
Odsłon: 124
Jeśli masz mało czasu, tylko podstawowe składniki w spiżarce i lodówce oraz d...
Odsłon: 904
Rosół przygotowany na pieczonym mięsie ma zdecydowanie więcej aromatu i dużo...
Odsłon: 4379
Subtelne , aromatyczne ciasto z dodatkiem owoców smakuje wybornie.
Odsłon: 282
Marchewka z groszkiem zagęszczana zasmażką, lekko słodka to doskonała jarzynk...
Odsłon: 124
Jeśli masz mało czasu, tylko podstawowe składniki w spiżarce i lodówce oraz d...
Odsłon: 904
Rosół przygotowany na pieczonym mięsie ma zdecydowanie więcej aromatu i dużo...
Odsłon: 4379
Składniki
Mięso pokroić w kostkę (o boku 2cm), podsmażyć na oleju. Dodać cebulę pokrojoną w piórka. Przełożyć do rondla, dodać warzywa, przyprawy, podlać wodą, dusić do miękkości. Pod koniec dodać zasmażkę.
Obrane i umyte ziemniaki zetrzeć na drobnej tarce. Do masy dodać mąkę, jajka, sól. Wymieszać. Smażyć placki wielkości patelni o grubości 1 cm.
Usmażony placek wyłożyć na talerz, polać mięsnym sosem, złożyć na pół.
Ozdobić keczupem i zieleniną. Smacznego.