Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna pasta do pieczywa z wędzonej makreli, ogórka kiszonego, cebuli czerwon...
Odsłon: 1021
Pasztet z wątróbek drobiowych bez pieczenia.
Odsłon: 243
Podkręcony smak świątecznych śledzi.
Odsłon: 222
Pyszna pasta do pieczywa z wędzonej makreli, ogórka kiszonego, cebuli czerwon...
Odsłon: 1021
Pasztet z wątróbek drobiowych bez pieczenia.
Odsłon: 243
Podkręcony smak świątecznych śledzi.
Odsłon: 222
Składniki
Mięso pokroić w kostkę (o boku 2cm), podsmażyć na oleju. Dodać cebulę pokrojoną w piórka. Przełożyć do rondla, dodać warzywa, przyprawy, podlać wodą, dusić do miękkości. Pod koniec dodać zasmażkę.
Obrane i umyte ziemniaki zetrzeć na drobnej tarce. Do masy dodać mąkę, jajka, sól. Wymieszać. Smażyć placki wielkości patelni o grubości 1 cm.
Usmażony placek wyłożyć na talerz, polać mięsnym sosem, złożyć na pół.
Ozdobić keczupem i zieleniną. Smacznego.