Dania główne Przepis na:
3-4 os. | 60 min | średnie | przystępne |
Umyte mięso pokroic w grubą kostkę, oprószyc solą i papryką. Zezłocic na oleju.
Paprykę pokroic w paski, marchew w plasterki, cebulę w piórka i dodac do mięsa. Razem podsmażyc. Podlac wodą, dodac przyprawy i koncentrat, dusic do miękkości.
Z mąki i masła przygotowac zasmażkę, dodac do sosu mięsnego. Gotowac na wolnym ogniu do zagęszczęnia.
Obrane i umyte ziemniaki zetrzec na drobnej tarce. Dodac jaja, mąkę, przyprawic solą. Wymieszac. Z ciasta smażyc placki z obu stron na złoto (o śr. ok. 20cm i grubości 1 cm).
Gotowy placek wyłoc na talerz, delikatnie zwilżyc samym sosem, złożyc na pół, polac sosem z kawałkami mięsa. Na środku wyłożyc dużą łyżkę śmietany i posypac papryką w proszku. Smacznego.
Na skróty
Komentarze do przepisu (2)

Konto usunięte 09 października 2011Zgłoś do usunięcia
Lideczko , rewelacja . Rodzina nakarmiona i zachwycona . Dziekuję i pozdrawiam.6 Kto głosował? | Odpowiedz

amidalla 22 września 2011Zgłoś do usunięcia
Niebo w gębie:)8 Kto głosował? | Odpowiedz