Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Moim zdaniem połączenie ziemniaków z mięsem jest super połączeniem. Zapraszam...
Odsłon: 695
Przepis dnia
Każdy, kto chociaż raz spróbuje tego ciasta, z pewnością będzie chciał do nie...
Odsłon: 2978
Włoski smakołyki, a smaki w sumie polskie.
Odsłon: 213
Moim zdaniem połączenie ziemniaków z mięsem jest super połączeniem. Zapraszam...
Odsłon: 695
Przepis dnia
Każdy, kto chociaż raz spróbuje tego ciasta, z pewnością będzie chciał do nie...
Odsłon: 2978
Włoski smakołyki, a smaki w sumie polskie.
Odsłon: 213
Składniki
Umyte mięso pokroic w grubą kostkę, oprószyc solą i papryką. Zezłocic na oleju.
Paprykę pokroic w paski, marchew w plasterki, cebulę w piórka i dodac do mięsa. Razem podsmażyc. Podlac wodą, dodac przyprawy i koncentrat, dusic do miękkości.
Z mąki i masła przygotowac zasmażkę, dodac do sosu mięsnego. Gotowac na wolnym ogniu do zagęszczęnia.
Obrane i umyte ziemniaki zetrzec na drobnej tarce. Dodac jaja, mąkę, przyprawic solą. Wymieszac. Z ciasta smażyc placki z obu stron na złoto (o śr. ok. 20cm i grubości 1 cm).
Gotowy placek wyłoc na talerz, delikatnie zwilżyc samym sosem, złożyc na pół, polac sosem z kawałkami mięsa. Na środku wyłożyc dużą łyżkę śmietany i posypac papryką w proszku. Smacznego.