Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
niebo w gębie....:)
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 169
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1891
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 169
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1891
Składniki
obrane ziemniaki zetrzeć na tarce. Dodać jajko, mąkę, pokrojoną w kosteczkę cebule, sól i pieprz. Usmażyć placki na oleju.
Mięso pokroić w kostkę i podsmażyć na oliwie. Dodać cebulę pokrojoną w piórka i pieczarki. Wszystko podsmażyć. Dodać mąkę i smażyć aż mąka zrobi się lekko brązowa. Po tym czasie zalać wszystko 2 szklankami wody. i dusić pod przykryciem. Na koniec dodać paprykę czosnek i wszystkie przyprawy. Dusić jeszcze 15 minut.
Placki podawać polane gulaszem
Smacznego.