Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo dobrze smakuje placek ziemniaczany z gulaszem :) polecam :)
Truskawkowy sezon czas zacząć! A czy jest coś lepszego niż połączenie soczyst...
Odsłon: 232
Sezon na rabarbar w pełni, więc dziś zrobimy najlepsze, najpyszniejsze ciasto...
Odsłon: 99
Smakowite śniadanie.
Odsłon: 30
Wyborne pierogi z cieniusieńkim i delikatnym ciastem pierogowym. Proporcje na...
Odsłon: 29
Truskawkowy sezon czas zacząć! A czy jest coś lepszego niż połączenie soczyst...
Odsłon: 232
Sezon na rabarbar w pełni, więc dziś zrobimy najlepsze, najpyszniejsze ciasto...
Odsłon: 99
Smakowite śniadanie.
Odsłon: 30
Wyborne pierogi z cieniusieńkim i delikatnym ciastem pierogowym. Proporcje na...
Odsłon: 29
Składniki
Obrane ziemniaki zetrzeć na tarce na drobnych oczkach Jeśli ziemniaki są bardzo wilgotne, to odcisnąć wodę, a skrobię która się zbierze przełożyć do masy. Dodać cebulę też startą na tarce. Dodać jajka, mąkę pszenną, pieprz czarny świeżo mielony i sól do smaku. Wyrobić masę i smażyć na oleju rzepakowym zgrabne placki. Odłożyć pierwszy placek na talerz wyłożony papierowym ręcznikiem i kolejne przekładać papierowymi ręcznikami. Obraną cebulę, pokrojoną w kostkę zeszklić na oleju rzepakowym. Dodać czosnek pokrojony w cienkie plasterki. Dodać mięso z indyka i smażyć na wolnym ogniu. Teraz marchewka starta na tarce, pokrojona w kostkę papryka i puszka pomidorów. Dodać szklankę (1-1,5) wrzątku i przykryć garnek. Dusić mięso na wolnym ogniu do miękkości i od czasu do czasu pomieszać. Dodać słodką i ostra paprykę, chili, cukier, pieprz młotkowany z kolendrą i sól do smaku. Na talerzu rozłożyć placek. Przykryć go gulaszem i placek złożyć na pół. Na wierzchu zrobić kleksy śmietany i posypać całość drobno posiekaną natką pietruszki. Smacznego.