Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybki placek z czarnej porzeczki? Brzmi jak idealna propozycja na deser niezależnie od dnia! Zobacz przepis.
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5539
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 1024
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12032
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5132
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1457
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5539
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 1024
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12032
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5132
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1457
Składniki
Mąkę przesiej na stolnicę albo do miski. Dodaj posiekane masło, cukier, proszek do pieczenia i żółtka. Wyrób jednolite ciasto. Zawiń je w folię i odstaw do lodówki na około godzinę. Po tym czasie rozwałkuj i dopasuj do rozmiaru blachy wysmarowanej masłem. Podziurkuj widelcem.
Czarną porzeczkę umyj, osusz, a następnie wymieszaj z mąką ziemniaczaną. Wyłóż równomiernie na ciasto.
Wstaw ciasto do nagrzanego piekarnika do 180 stopni Celsjusza i piecz około 30 minut. Po wyciągnięciu możesz podsypać cukrem pudrem.