Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybki placek z czarnej porzeczki? Brzmi jak idealna propozycja na deser niezależnie od dnia! Zobacz przepis.
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 112854
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 148
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 336
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 396
Placek jarosza to znakomita propozycja na lekki lunch. Puszyste ciasto z doda...
Odsłon: 708
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 112854
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 148
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 336
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 396
Placek jarosza to znakomita propozycja na lekki lunch. Puszyste ciasto z doda...
Odsłon: 708
Składniki
Mąkę przesiej na stolnicę albo do miski. Dodaj posiekane masło, cukier, proszek do pieczenia i żółtka. Wyrób jednolite ciasto. Zawiń je w folię i odstaw do lodówki na około godzinę. Po tym czasie rozwałkuj i dopasuj do rozmiaru blachy wysmarowanej masłem. Podziurkuj widelcem.
Czarną porzeczkę umyj, osusz, a następnie wymieszaj z mąką ziemniaczaną. Wyłóż równomiernie na ciasto.
Wstaw ciasto do nagrzanego piekarnika do 180 stopni Celsjusza i piecz około 30 minut. Po wyciągnięciu możesz podsypać cukrem pudrem.