Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybki placek z czarnej porzeczki? Brzmi jak idealna propozycja na deser niezależnie od dnia! Zobacz przepis.
Mule w białym winie z wyraźną nutą czosnku to idealne danie na romantyczną ko...
Odsłon: 1176
Mule w białym winie z wyraźną nutą czosnku to idealne danie na romantyczną ko...
Odsłon: 1176
Składniki
Mąkę przesiej na stolnicę albo do miski. Dodaj posiekane masło, cukier, proszek do pieczenia i żółtka. Wyrób jednolite ciasto. Zawiń je w folię i odstaw do lodówki na około godzinę. Po tym czasie rozwałkuj i dopasuj do rozmiaru blachy wysmarowanej masłem. Podziurkuj widelcem.
Czarną porzeczkę umyj, osusz, a następnie wymieszaj z mąką ziemniaczaną. Wyłóż równomiernie na ciasto.
Wstaw ciasto do nagrzanego piekarnika do 180 stopni Celsjusza i piecz około 30 minut. Po wyciągnięciu możesz podsypać cukrem pudrem.