Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Znakomite połączenie chrupiących placków ziemniaczanych z aromatycznym gulaszem. Danie jest pożywne i sycące, można je serwować jako jednodaniowy obiad.
Polecam. Domownicy byli zgodni. To jest pyszne. Na zdrowie.
Odsłon: 2112
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 1245
Fantastyczna rybka, przy której pracy jest niewiele, a efekt smakowy jest pow...
Odsłon: 55
To wyjątkowo prosta do przygotowania, kwaśna zupa. Jest smaczna, pożywna i z...
Odsłon: 64
To bardzo smaczne i aromatyczne danie. Mięsko wychodzi miękkie i delikatne, p...
Odsłon: 67
Racuchy z jabłkami to pomysł na pyszny podwieczorek dla dzieci i dorosłych. P...
Odsłon: 64
Polecam. Domownicy byli zgodni. To jest pyszne. Na zdrowie.
Odsłon: 2112
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 1245
Fantastyczna rybka, przy której pracy jest niewiele, a efekt smakowy jest pow...
Odsłon: 55
To wyjątkowo prosta do przygotowania, kwaśna zupa. Jest smaczna, pożywna i z...
Odsłon: 64
To bardzo smaczne i aromatyczne danie. Mięsko wychodzi miękkie i delikatne, p...
Odsłon: 67
Racuchy z jabłkami to pomysł na pyszny podwieczorek dla dzieci i dorosłych. P...
Odsłon: 64
Składniki
Przygotuj placki ziemniaczane. Ziemianki obierz i wraz z cebulą zetrzyj na tarce o małych oczkach. Wbij jajko, dodaj mąkę, czosnek przeciśnięty przez praskę i przyprawy. Wszystko dokładnie wymieszaj. Placki smaż na patelni, na dobrze rozgrzanym oleju, na złoty kolor.
Przygotuj gulasz. Łopatkę wieprzową i boczek pokrój w kostkę. Cebulę poszatkuj na mniejsze części. Paprykę pokrój w paski, pieczarki podziel na ćwiartki. Marchewkę pokrój plastry.
W garnku o grubym dnie rozgrzej olej, dodaj cebulę i boczek. Przesmaż razem z marchewką i papryką.
Na patelni przesmaż mięso wraz z solą, pieprzem, papryką słodką i ostrą, następnie dorzuć je do garnka z boczkiem i warzywami.
Do garnka wlej odrobinę wody – tak by przykryła mięso. Dodaj ziele angielskie i liść laurowy i wszystko duś na wolnym ogniu przez 40 minut. Pod sam koniec dodaj pieczarki i koncentrat pomidorowy.
Na patelni przygotuj zasmażkę. Rozgrzej masło i dodaj mąkę, podsmażaj przez chwilę energicznie mieszając. Gotową dodaj do gulaszu i zagotuj.
Gulasz wykładaj na placki, każdy z nich złóż na pół i posyp natką pietruszki.