Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Znakomite połączenie chrupiących placków ziemniaczanych z aromatycznym gulaszem. Danie jest pożywne i sycące, można je serwować jako jednodaniowy obiad.
Subtelne w smaku i zachwycające oko. Oto przepis na kotleciki ryżowo-marchewk...
Odsłon: 6934
Przepis dnia
Pieczarkowce to kotlety ziemniaczane z aromatycznym farszem grzybowym z dodat...
Odsłon: 30387
Przepis dnia
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 29157
Subtelne w smaku i zachwycające oko. Oto przepis na kotleciki ryżowo-marchewk...
Odsłon: 6934
Przepis dnia
Pieczarkowce to kotlety ziemniaczane z aromatycznym farszem grzybowym z dodat...
Odsłon: 30387
Przepis dnia
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 29157
Składniki
Przygotuj placki ziemniaczane. Ziemianki obierz i wraz z cebulą zetrzyj na tarce o małych oczkach. Wbij jajko, dodaj mąkę, czosnek przeciśnięty przez praskę i przyprawy. Wszystko dokładnie wymieszaj. Placki smaż na patelni, na dobrze rozgrzanym oleju, na złoty kolor.
Przygotuj gulasz. Łopatkę wieprzową i boczek pokrój w kostkę. Cebulę poszatkuj na mniejsze części. Paprykę pokrój w paski, pieczarki podziel na ćwiartki. Marchewkę pokrój plastry.
W garnku o grubym dnie rozgrzej olej, dodaj cebulę i boczek. Przesmaż razem z marchewką i papryką.
Na patelni przesmaż mięso wraz z solą, pieprzem, papryką słodką i ostrą, następnie dorzuć je do garnka z boczkiem i warzywami.
Do garnka wlej odrobinę wody – tak by przykryła mięso. Dodaj ziele angielskie i liść laurowy i wszystko duś na wolnym ogniu przez 40 minut. Pod sam koniec dodaj pieczarki i koncentrat pomidorowy.
Na patelni przygotuj zasmażkę. Rozgrzej masło i dodaj mąkę, podsmażaj przez chwilę energicznie mieszając. Gotową dodaj do gulaszu i zagotuj.
Gulasz wykładaj na placki, każdy z nich złóż na pół i posyp natką pietruszki.