Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Chrupiąca surówka z marchewki z nutą pomarańczy. Dodatek soku z cytrusów nada jej lekko egzotycznej nuty. Dla podkreślenia kontrastujących ze sobą smaków warto doprawić surówkę świeżo zmielonym pieprzem i solą. Jeśli chcemy uzyskać słodszy posmak, możemy dodać odrobinę cukru lub miodu. Wytrawności nada jej natomiast łyża oliwy i szczypta chili.
Przepis dnia
Kotlet Herkulesa powstaje dzięki połączeniu aromatycznych składników marynaty...
Odsłon: 47759
Znudziły ci się już ziemniaki i inne pomysły obiadowe? Zapiekanka makaronowa...
Odsłon: 165629
Borówki - jeden z moich ulubionych przysmaków lata. Tym razem użyliśmy ich w...
Odsłon: 407
Soczysta pieczeń ze schabu świetnie komponuje się z ziemniaczkami z ziołowym...
Odsłon: 106
Przepis dnia
Kotlet Herkulesa powstaje dzięki połączeniu aromatycznych składników marynaty...
Odsłon: 47759
Znudziły ci się już ziemniaki i inne pomysły obiadowe? Zapiekanka makaronowa...
Odsłon: 165629
Borówki - jeden z moich ulubionych przysmaków lata. Tym razem użyliśmy ich w...
Odsłon: 407
Soczysta pieczeń ze schabu świetnie komponuje się z ziemniaczkami z ziołowym...
Odsłon: 106
Składniki
Marchewki obieramy, ścieramy na tarce na małych oczkach. Doprawiamy solą, pieprzem i chili.
Wyciskamy sok z połówki pomarańczy i cytryny. Dodajemy do startej marchewki. Dodajemy łyżkę oliwy. Składniki mieszamy.
Surówkę z marchewki i pomarańczy przykrywamy, wstawiamy do lodówki na całą noc, żeby smaki się przegryzły.