Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Chrupiąca surówka z marchewki z nutą pomarańczy. Dodatek soku z cytrusów nada jej lekko egzotycznej nuty. Dla podkreślenia kontrastujących ze sobą smaków warto doprawić surówkę świeżo zmielonym pieprzem i solą. Jeśli chcemy uzyskać słodszy posmak, możemy dodać odrobinę cukru lub miodu. Wytrawności nada jej natomiast łyża oliwy i szczypta chili.
Steki z kalafiora to nic innego, jak upieczony kalafior w formie plastrów wyc...
Odsłon: 26711
Jeśli sądziliście, że znacie już wszystkie sposoby na podanie białej kiełbasy...
Odsłon: 284
Tajemnicą soczystej łopatki jest warstwa tłuszczyku z zewnątrz. Można tak prz...
Odsłon: 45
Steki z kalafiora to nic innego, jak upieczony kalafior w formie plastrów wyc...
Odsłon: 26711
Jeśli sądziliście, że znacie już wszystkie sposoby na podanie białej kiełbasy...
Odsłon: 284
Tajemnicą soczystej łopatki jest warstwa tłuszczyku z zewnątrz. Można tak prz...
Odsłon: 45
Składniki
Marchewki obieramy, ścieramy na tarce na małych oczkach. Doprawiamy solą, pieprzem i chili.
Wyciskamy sok z połówki pomarańczy i cytryny. Dodajemy do startej marchewki. Dodajemy łyżkę oliwy. Składniki mieszamy.
Surówkę z marchewki i pomarańczy przykrywamy, wstawiamy do lodówki na całą noc, żeby smaki się przegryzły.