Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo proste i smaczne danie obiadowe. Chrupiący placek ziemniaczany z gulaszem wieprzowym.
Po upieczeniu skrzydełek zostało nam sosiku na dnie blachy, którego użyliśmy...
Odsłon: 79
Klasyka kilku europejskich kuchni, bo polskiej i ukraińskiej. Są bardzo smacz...
Odsłon: 754
Jest potrawą turecką. Mielone z mieszanką przypraw są wyśmienite. Smakują i p...
Odsłon: 475
Tym razem zapraszam na pyszny boczek rolowany, roladę z boczku. Jest pyszna,...
Odsłon: 273
Po upieczeniu skrzydełek zostało nam sosiku na dnie blachy, którego użyliśmy...
Odsłon: 79
Klasyka kilku europejskich kuchni, bo polskiej i ukraińskiej. Są bardzo smacz...
Odsłon: 754
Jest potrawą turecką. Mielone z mieszanką przypraw są wyśmienite. Smakują i p...
Odsłon: 475
Tym razem zapraszam na pyszny boczek rolowany, roladę z boczku. Jest pyszna,...
Odsłon: 273
Składniki
Ziemniaki obieramy, myjemy i ścieramy na tarce na cienkim oczku. Następnie ścieramy cebulę. Wszystko mieszamy i dodajemy jajko oraz mąkę. Najpierw 4 duże łyżki mąki - jeśli ziemniaki są mocno wodniste należy dodać do 1-2 łyżek więcej. Solimy i pieprzymy do smaku. Następnie nalewamy na patelnie dość dużo oleju. Na rozgrzanym oleju smażymy placek ok 5 min z jednej strony do koloru złotego i przewracamy i obsmażamy drugą stronę. Do środka nakładamy gulasz (przepis: https://smaker.pl/przepis-gulasz-wegierski,163239,habibichi.html) Placka polewamy śmietaną i podajemy.