Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo proste i smaczne danie obiadowe. Chrupiący placek ziemniaczany z gulaszem wieprzowym.
No i kolejny gadżet do domu zakupiony. Nie dałem się ponieść modzie, nagłemu...
Odsłon: 44
Nie ma lepszych wyrobów od domowych. Czy salceson, pasztetowa, mielonka, zaws...
Odsłon: 231
Przepis dnia
Wątróbkę drobiową najczęściej smażymy z cebulką. Czasami dodajemy do niej jab...
Odsłon: 7123
No i kolejny gadżet do domu zakupiony. Nie dałem się ponieść modzie, nagłemu...
Odsłon: 44
Nie ma lepszych wyrobów od domowych. Czy salceson, pasztetowa, mielonka, zaws...
Odsłon: 231
Przepis dnia
Wątróbkę drobiową najczęściej smażymy z cebulką. Czasami dodajemy do niej jab...
Odsłon: 7123
Składniki
Ziemniaki obieramy, myjemy i ścieramy na tarce na cienkim oczku. Następnie ścieramy cebulę. Wszystko mieszamy i dodajemy jajko oraz mąkę. Najpierw 4 duże łyżki mąki - jeśli ziemniaki są mocno wodniste należy dodać do 1-2 łyżek więcej. Solimy i pieprzymy do smaku. Następnie nalewamy na patelnie dość dużo oleju. Na rozgrzanym oleju smażymy placek ok 5 min z jednej strony do koloru złotego i przewracamy i obsmażamy drugą stronę. Do środka nakładamy gulasz (przepis: https://smaker.pl/przepis-gulasz-wegierski,163239,habibichi.html) Placka polewamy śmietaną i podajemy.