Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Warto zaskoczyć rodzinę i podać tradycyjny placek ziemniaczany w innej formie- równie smacznej.
Sałatka dla wielu osób przypomina tradycyjną jarzynową, ale jest wzbogacona o...
Odsłon: 1617
Puszyste drożdżowe racuszki z gruszkami. Chilli nadaje lekko pikantnego finis...
Odsłon: 47
Idealny do zupy Pho.
Odsłon: 95
Sałatka dla wielu osób przypomina tradycyjną jarzynową, ale jest wzbogacona o...
Odsłon: 1617
Puszyste drożdżowe racuszki z gruszkami. Chilli nadaje lekko pikantnego finis...
Odsłon: 47
Idealny do zupy Pho.
Odsłon: 95
Składniki
Ziemniaki z cukinią, czosnkiem i cebulą zetrzeć w malakserze lub na zwykłej tarce. Odcisnąć nadmiar soku. Przełożyć do miski, dodać pozostałe składniki . Wymieszać i smażyć na wolnym ogniu duże placki wielkości małej patelni.
Na oleju "zeszklić" pokrojoną w kostkę cebulę i przeciśnięty przez praskę czosnek. Dodać pokrojoną w paski paprykę i dusić aż papryka zmięknie. Przyprawić solą , pieprzem i słodką sproszkowaną papryką. Na końcu dodać salsę Mexicana. Wymieszać, odparować nadmiar płynu.
Ułożyć na gorącym placku ziemniaczanym. Przed samym podaniem zetrzeć na wierzch żółty ser.