Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Warto zaskoczyć rodzinę i podać tradycyjny placek ziemniaczany w innej formie- równie smacznej.
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 1366
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 2947
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1032
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 1810
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 1366
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 2947
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1032
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 1810
Składniki
Ziemniaki z cukinią, czosnkiem i cebulą zetrzeć w malakserze lub na zwykłej tarce. Odcisnąć nadmiar soku. Przełożyć do miski, dodać pozostałe składniki . Wymieszać i smażyć na wolnym ogniu duże placki wielkości małej patelni.
Na oleju "zeszklić" pokrojoną w kostkę cebulę i przeciśnięty przez praskę czosnek. Dodać pokrojoną w paski paprykę i dusić aż papryka zmięknie. Przyprawić solą , pieprzem i słodką sproszkowaną papryką. Na końcu dodać salsę Mexicana. Wymieszać, odparować nadmiar płynu.
Ułożyć na gorącym placku ziemniaczanym. Przed samym podaniem zetrzeć na wierzch żółty ser.