Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Warto zaskoczyć rodzinę i podać tradycyjny placek ziemniaczany w innej formie- równie smacznej.
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2375
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4489
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 1510
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 440
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2375
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4489
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 1510
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 440
Składniki
Ziemniaki z cukinią, czosnkiem i cebulą zetrzeć w malakserze lub na zwykłej tarce. Odcisnąć nadmiar soku. Przełożyć do miski, dodać pozostałe składniki . Wymieszać i smażyć na wolnym ogniu duże placki wielkości małej patelni.
Na oleju "zeszklić" pokrojoną w kostkę cebulę i przeciśnięty przez praskę czosnek. Dodać pokrojoną w paski paprykę i dusić aż papryka zmięknie. Przyprawić solą , pieprzem i słodką sproszkowaną papryką. Na końcu dodać salsę Mexicana. Wymieszać, odparować nadmiar płynu.
Ułożyć na gorącym placku ziemniaczanym. Przed samym podaniem zetrzeć na wierzch żółty ser.