Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
rewelacyjne ciasteczka-markizy kakaowe z kremem maślanym. Ciasto na te ciaste...
Odsłon: 9904
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 2538
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1680
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 625
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3794
rewelacyjne ciasteczka-markizy kakaowe z kremem maślanym. Ciasto na te ciaste...
Odsłon: 9904
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 2538
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1680
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 625
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3794
Składniki
Cukinię zetrzeć na tarce o średnich oczkach, lekko osolić i odstawić (solimy bardzo niewiele gdyż feta będzie słona). Gdy cukinia puści sok dokładnie wyciskamy. W drugiej misce wymieszać żółtka jaj, rozgniecioną widelcem fetę, cebulę pokrojoną w kostkę, mąkę, proszek do pieczenia, bazylię i pieprz. Dodać odciśniętą cukinię, wymieszać. Z białek ubić pianę i delikatnie wymieszać z powstałą masą. Na rozgrzanym oleju kokosowym placki smażymy z obu stron. Nie smażyć w zbyt wysokiej temperaturze, aby placki się nie spaliły.