Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 972
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 1995
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 465
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 972
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 1995
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 465
Składniki
Cukinię zetrzeć na tarce o średnich oczkach, lekko osolić i odstawić (solimy bardzo niewiele gdyż feta będzie słona). Gdy cukinia puści sok dokładnie wyciskamy. W drugiej misce wymieszać żółtka jaj, rozgniecioną widelcem fetę, cebulę pokrojoną w kostkę, mąkę, proszek do pieczenia, bazylię i pieprz. Dodać odciśniętą cukinię, wymieszać. Z białek ubić pianę i delikatnie wymieszać z powstałą masą. Na rozgrzanym oleju kokosowym placki smażymy z obu stron. Nie smażyć w zbyt wysokiej temperaturze, aby placki się nie spaliły.