Do góry

Dania główne Przepis na:

Placki kokosowe

Placki kokosowe

Autor:

Przepisów i artykułów: 274 Ocena: 2227

Dodano:

Odsłon: 929

Danie, które może być obiadem, kolacją lub przekąską na słodko. Robi się je w 5 minut. Najlepsze z domowym dżemem :)

Składniki

  • Mąka - 200 g
  • Wiórki kokosowe - 120 g
  • Cukier puder - płaska łyżka + do posypania
  • Jajka - 5 szt.
  • Masło lub margaryna - 50 g (roztopionego)
  • Mleko kokosowe - 150 ml
  • Rum - 50 ml
  • Sól - szczypta
  • Olej - do smażenia
3-4 os. 15 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Do miski przesiewamy mąkę, dodajemy sól, wiórki kokosowe - wszystko mieszamy. Wbijamy jajka, dolewamy mleko kokosowe, roztopioną margarynę, płaską łyżkę cukru pudru oraz rum - masę dokładnie mieszamy i odstawiamy na godzinę do lodówki. Na rozgrzany na patelni olej kładziemy placki (1 łyżka - 1 placek) i smażymy na rumiano z obu stron. Odsączamy na ręczniku papierowym. Podajemy posypane cukrem pudrem lub z domowym dżemem.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń