Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Danie, które może być obiadem, kolacją lub przekąską na słodko. Robi się je w 5 minut. Najlepsze z domowym dżemem :)
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1326892
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 12157
Przepis dnia
Zupa czardasz, czyli zupa gulaszowa, to tradycyjna potrawa rodem z kuchni węg...
Odsłon: 17104
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1326892
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 12157
Przepis dnia
Zupa czardasz, czyli zupa gulaszowa, to tradycyjna potrawa rodem z kuchni węg...
Odsłon: 17104
Składniki
Do miski przesiewamy mąkę, dodajemy sól, wiórki kokosowe - wszystko mieszamy. Wbijamy jajka, dolewamy mleko kokosowe, roztopioną margarynę, płaską łyżkę cukru pudru oraz rum - masę dokładnie mieszamy i odstawiamy na godzinę do lodówki. Na rozgrzany na patelni olej kładziemy placki (1 łyżka - 1 placek) i smażymy na rumiano z obu stron. Odsączamy na ręczniku papierowym. Podajemy posypane cukrem pudrem lub z domowym dżemem.