Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Danie, które może być obiadem, kolacją lub przekąską na słodko. Robi się je w 5 minut. Najlepsze z domowym dżemem :)
Staropolski piernik powinien dojrzewać nawet 2 miesiące. Ale co jeśli nie mas...
Odsłon: 99040
Puszysty piernik last minute, który zrobicie w zaledwie kilka chwil. Wystarcz...
Odsłon: 143
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 5092
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 13714
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5910
Staropolski piernik powinien dojrzewać nawet 2 miesiące. Ale co jeśli nie mas...
Odsłon: 99040
Puszysty piernik last minute, który zrobicie w zaledwie kilka chwil. Wystarcz...
Odsłon: 143
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 5092
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 13714
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5910
Składniki
Do miski przesiewamy mąkę, dodajemy sól, wiórki kokosowe - wszystko mieszamy. Wbijamy jajka, dolewamy mleko kokosowe, roztopioną margarynę, płaską łyżkę cukru pudru oraz rum - masę dokładnie mieszamy i odstawiamy na godzinę do lodówki. Na rozgrzany na patelni olej kładziemy placki (1 łyżka - 1 placek) i smażymy na rumiano z obu stron. Odsączamy na ręczniku papierowym. Podajemy posypane cukrem pudrem lub z domowym dżemem.