Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Te tanie placki marchewkowe robi się błyskawicznie. Wystarczy zetrzeć warzywa na tarce, dodać resztę składników, wymieszać i usmażyć. Jeśli nie przepadasz za pikantnymi smakami, możesz pominąć w składnikach ostrą paprykę i pieprz. Placuszki smakować będą najlepiej podane wraz z jogurtem wymieszanym z koperkiem.
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 328
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 29237
Dzisiaj przychodzę do Was z przepisem na pyszne ciasto, które ozdobi niejedną...
Odsłon: 9030
Po powrocie z niezbyt udanego grzybobrania ugotowałam żurek z grzybami, bo ta...
Odsłon: 762
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 328
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 29237
Dzisiaj przychodzę do Was z przepisem na pyszne ciasto, które ozdobi niejedną...
Odsłon: 9030
Po powrocie z niezbyt udanego grzybobrania ugotowałam żurek z grzybami, bo ta...
Odsłon: 762
Składniki
Cebulę pokrój w drobną kostkę.
Marchewki umyj, osusz i obierz ze skórki. Warzywa zetrzyj na tarce o dużych oczkach. Przełóż do dużej miski.
Do marchewek dodaj cebulę, przeciśnięty przez praskę czosnek, mąkę, jaka i wszystkie przyprawy. Całość dokładnie wymieszaj.
Na patelni rozgrzej olej. Gdy będzie wystarczająco ciepły, za pomocą łyżki wykładaj masę marchewkową. Placuszki smaż do zarumieniania z obydwu stron.