Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Te tanie placki marchewkowe robi się błyskawicznie. Wystarczy zetrzeć warzywa na tarce, dodać resztę składników, wymieszać i usmażyć. Jeśli nie przepadasz za pikantnymi smakami, możesz pominąć w składnikach ostrą paprykę i pieprz. Placuszki smakować będą najlepiej podane wraz z jogurtem wymieszanym z koperkiem.
Borówki - jeden z moich ulubionych przysmaków lata. Tym razem użyliśmy ich w...
Odsłon: 209
Soczysta pieczeń ze schabu świetnie komponuje się z ziemniaczkami z ziołowym...
Odsłon: 34
Surówki z kapusty często okraszone są sporą ilością majonezu, co dodaje im pu...
Odsłon: 17446
Borówki - jeden z moich ulubionych przysmaków lata. Tym razem użyliśmy ich w...
Odsłon: 209
Soczysta pieczeń ze schabu świetnie komponuje się z ziemniaczkami z ziołowym...
Odsłon: 34
Surówki z kapusty często okraszone są sporą ilością majonezu, co dodaje im pu...
Odsłon: 17446
Składniki
Cebulę pokrój w drobną kostkę.
Marchewki umyj, osusz i obierz ze skórki. Warzywa zetrzyj na tarce o dużych oczkach. Przełóż do dużej miski.
Do marchewek dodaj cebulę, przeciśnięty przez praskę czosnek, mąkę, jaka i wszystkie przyprawy. Całość dokładnie wymieszaj.
Na patelni rozgrzej olej. Gdy będzie wystarczająco ciepły, za pomocą łyżki wykładaj masę marchewkową. Placuszki smaż do zarumieniania z obydwu stron.