Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Te tanie placki marchewkowe robi się błyskawicznie. Wystarczy zetrzeć warzywa na tarce, dodać resztę składników, wymieszać i usmażyć. Jeśli nie przepadasz za pikantnymi smakami, możesz pominąć w składnikach ostrą paprykę i pieprz. Placuszki smakować będą najlepiej podane wraz z jogurtem wymieszanym z koperkiem.
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 11834
Przepis dnia
Zupa czardasz, czyli zupa gulaszowa, to tradycyjna potrawa rodem z kuchni węg...
Odsłon: 16029
Przepis dnia
Zapiekanka prowansalska jest pełna soczystych i dojrzałych warzyw, ziół i sos...
Odsłon: 5066
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 11834
Przepis dnia
Zupa czardasz, czyli zupa gulaszowa, to tradycyjna potrawa rodem z kuchni węg...
Odsłon: 16029
Przepis dnia
Zapiekanka prowansalska jest pełna soczystych i dojrzałych warzyw, ziół i sos...
Odsłon: 5066
Składniki
Cebulę pokrój w drobną kostkę.
Marchewki umyj, osusz i obierz ze skórki. Warzywa zetrzyj na tarce o dużych oczkach. Przełóż do dużej miski.
Do marchewek dodaj cebulę, przeciśnięty przez praskę czosnek, mąkę, jaka i wszystkie przyprawy. Całość dokładnie wymieszaj.
Na patelni rozgrzej olej. Gdy będzie wystarczająco ciepły, za pomocą łyżki wykładaj masę marchewkową. Placuszki smaż do zarumieniania z obydwu stron.