Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Placki po cygańsku łączą w sobie prostotę przygotowania placków ziemniaczanych z wyraźnym aromatycznym nadzieniem.
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 371
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 1776
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 349
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 371
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 1776
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 349
Składniki
Marchew, pietruszka,seler zetrzeć na tarce o grubych oczkach, cebulę i paprykę pokroić w kostkę, Można też dodać duszonych pieczarek. 250 g rozdrobnionego mięsa mielonego usmażyć na patelni na łyżce smalcu, dodać duszonych pieczarek wg uznania i przesmażyć z mięsem. Przełożyć do rondla i dodać wszystkie przygotowane warzywa, kostkę rosołową, trochę wody, pieprz i paprykę w proszku . Wymieszać i gotować na średnim ogniu do miękkości warzyw. Gdy warzywa są miękkie wlać przecier pomidorowy, chwilę pogotować. Przyprawić do smaku solą i pieprzem.
Upiec placki ziemniaczane na oleju . Na pierwszym placku położyć farsz, na to plastry sera i przykryć drugim plackiem. Podawać z ketchupem.