Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Placki po cygańsku łączą w sobie prostotę przygotowania placków ziemniaczanych z wyraźnym aromatycznym nadzieniem.
Idealny na każdą okazję, bardzo łatwy do wykonania i ciekawy w smaku.
Odsłon: 486
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 11162
Proste nadzienie: mięso z rosołu, ser feta, czerwona fasola oraz ogóreczki, t...
Odsłon: 3927
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 1357
Idealny na każdą okazję, bardzo łatwy do wykonania i ciekawy w smaku.
Odsłon: 486
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 11162
Proste nadzienie: mięso z rosołu, ser feta, czerwona fasola oraz ogóreczki, t...
Odsłon: 3927
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 1357
Składniki
Marchew, pietruszka,seler zetrzeć na tarce o grubych oczkach, cebulę i paprykę pokroić w kostkę, Można też dodać duszonych pieczarek. 250 g rozdrobnionego mięsa mielonego usmażyć na patelni na łyżce smalcu, dodać duszonych pieczarek wg uznania i przesmażyć z mięsem. Przełożyć do rondla i dodać wszystkie przygotowane warzywa, kostkę rosołową, trochę wody, pieprz i paprykę w proszku . Wymieszać i gotować na średnim ogniu do miękkości warzyw. Gdy warzywa są miękkie wlać przecier pomidorowy, chwilę pogotować. Przyprawić do smaku solą i pieprzem.
Upiec placki ziemniaczane na oleju . Na pierwszym placku położyć farsz, na to plastry sera i przykryć drugim plackiem. Podawać z ketchupem.