Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Placki po cygańsku łączą w sobie prostotę przygotowania placków ziemniaczanych z wyraźnym aromatycznym nadzieniem.
rewelacyjny schab zawijany, pieczony z boczkiem wędzonym. Taka rolada smakuje...
Odsłon: 14255
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19396
Każdy uwielbia chrupiące gofry, jeszcze lekko ciepłe, szczególnie z dodatkiem...
Odsłon: 13112
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1760
rewelacyjny schab zawijany, pieczony z boczkiem wędzonym. Taka rolada smakuje...
Odsłon: 14255
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19396
Każdy uwielbia chrupiące gofry, jeszcze lekko ciepłe, szczególnie z dodatkiem...
Odsłon: 13112
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1760
Składniki
Marchew, pietruszka,seler zetrzeć na tarce o grubych oczkach, cebulę i paprykę pokroić w kostkę, Można też dodać duszonych pieczarek. 250 g rozdrobnionego mięsa mielonego usmażyć na patelni na łyżce smalcu, dodać duszonych pieczarek wg uznania i przesmażyć z mięsem. Przełożyć do rondla i dodać wszystkie przygotowane warzywa, kostkę rosołową, trochę wody, pieprz i paprykę w proszku . Wymieszać i gotować na średnim ogniu do miękkości warzyw. Gdy warzywa są miękkie wlać przecier pomidorowy, chwilę pogotować. Przyprawić do smaku solą i pieprzem.
Upiec placki ziemniaczane na oleju . Na pierwszym placku położyć farsz, na to plastry sera i przykryć drugim plackiem. Podawać z ketchupem.