Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Idealny syty obiad
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34157
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1361
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113599
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34157
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1361
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113599
Składniki
Mięso umyć i pokroić w małe kawałki. Podsmażyć na rozgrzanym oleju,wraz z cebulką pokrojoną w pół talarki dodać przyprawę do gulaszu, koncentrat pomidorowy całość zalać bulionem lub wodą. Dusić na małym ogniu aż mięsko będzie miękkie (w razie potrzeby uzupełnić wodą) pod koniec dodać pokrojoną w paski paprykę konserwową. Całość lekko zagęścić śmietaną wymieszaną z mąką. W razie potrzeby doprawić do smaku.
Ziemniaki oraz cebulę zetrzeć na tarce o najdrobniejszych oczkach Dodać jajko, bułkę tartą, mąkę, sól i pieprz. Dobrze wymieszać. Smażyć na rozgrzanym oleju na złoty kolor, nadmiar tłuszczu odsączyć na ręczniku papierowym.
Placki ziemniaczane ułożyć na talerzu i polać przygotowanym gulaszem. Smacznego.