Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Idealny syty obiad
To pomysł na proste i smaczne babeczki. Zachwycają smakiem i aromatem. A ich...
Odsłon: 105
Likier kokosowy domowej roboty, taki trochę Malibu przyrządzany na naszej wód...
Odsłon: 112
Sos chrzanowy znakomicie komponuje się z różnego rodzaju zimnymi mięsami, węd...
Odsłon: 1226
To pomysł na proste i smaczne babeczki. Zachwycają smakiem i aromatem. A ich...
Odsłon: 105
Likier kokosowy domowej roboty, taki trochę Malibu przyrządzany na naszej wód...
Odsłon: 112
Sos chrzanowy znakomicie komponuje się z różnego rodzaju zimnymi mięsami, węd...
Odsłon: 1226
Składniki
Mięso umyć i pokroić w małe kawałki. Podsmażyć na rozgrzanym oleju,wraz z cebulką pokrojoną w pół talarki dodać przyprawę do gulaszu, koncentrat pomidorowy całość zalać bulionem lub wodą. Dusić na małym ogniu aż mięsko będzie miękkie (w razie potrzeby uzupełnić wodą) pod koniec dodać pokrojoną w paski paprykę konserwową. Całość lekko zagęścić śmietaną wymieszaną z mąką. W razie potrzeby doprawić do smaku.
Ziemniaki oraz cebulę zetrzeć na tarce o najdrobniejszych oczkach Dodać jajko, bułkę tartą, mąkę, sól i pieprz. Dobrze wymieszać. Smażyć na rozgrzanym oleju na złoty kolor, nadmiar tłuszczu odsączyć na ręczniku papierowym.
Placki ziemniaczane ułożyć na talerzu i polać przygotowanym gulaszem. Smacznego.