Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Idealny syty obiad
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 12539
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1417
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 13570
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 5720
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 12539
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1417
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 13570
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 5720
Składniki
Mięso umyć i pokroić w małe kawałki. Podsmażyć na rozgrzanym oleju,wraz z cebulką pokrojoną w pół talarki dodać przyprawę do gulaszu, koncentrat pomidorowy całość zalać bulionem lub wodą. Dusić na małym ogniu aż mięsko będzie miękkie (w razie potrzeby uzupełnić wodą) pod koniec dodać pokrojoną w paski paprykę konserwową. Całość lekko zagęścić śmietaną wymieszaną z mąką. W razie potrzeby doprawić do smaku.
Ziemniaki oraz cebulę zetrzeć na tarce o najdrobniejszych oczkach Dodać jajko, bułkę tartą, mąkę, sól i pieprz. Dobrze wymieszać. Smażyć na rozgrzanym oleju na złoty kolor, nadmiar tłuszczu odsączyć na ręczniku papierowym.
Placki ziemniaczane ułożyć na talerzu i polać przygotowanym gulaszem. Smacznego.