Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Placki o wyrazistym, dość ostrym smaku, a to za sprawą papryczki chili.
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 2960
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 124
Śledzie przygotowane w ten sposób są rewelacyjne. Muszą postać w lodówce 2-3...
Odsłon: 49
Prościutki, szybki malinowy sernik na zimno przygotowałam z myślą o majówce i...
Odsłon: 59
Bardzo proste w przygotowaniu śledzie, przy czym są pyszne. Po tygodniu w lod...
Odsłon: 61
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 2960
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 124
Śledzie przygotowane w ten sposób są rewelacyjne. Muszą postać w lodówce 2-3...
Odsłon: 49
Prościutki, szybki malinowy sernik na zimno przygotowałam z myślą o majówce i...
Odsłon: 59
Bardzo proste w przygotowaniu śledzie, przy czym są pyszne. Po tygodniu w lod...
Odsłon: 61
Składniki
Ryż ugotować do miękkości w lekko osolonej wodzie, osączyć, wystudzić. Dodać mąkę, jajka, suszoną kolendrę, mielony imbir, pieprz oraz posiekaną papryczkę chili. Masę dobrze wymieszać, dolać mleko. Jeżeli masa będzie zbyt rzadka dodać mąki, jeżeli zbyt gęsta dolać troszkę więcej mleka. Z gotowej masy, na rozgrzanej patelni, usmażyć placuszki ryżowe. Sos grzybowy: Pieczarki obrać, pokroić w plasterki, podsmażyć na maśle. Dodać posiekany czosnek, sól, pieprz czarny mielony oraz ser pleśniowy. Całość dusić przez kilka minut, aby smaki połączyły się ze sobą. Smacznego.