Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Placki o wyrazistym, dość ostrym smaku, a to za sprawą papryczki chili.
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1151
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1190
Proponuję dziś przepis mojej cioci Basi na pyszne ciasto biszkoptowe przełożo...
Odsłon: 13259
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1151
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1190
Proponuję dziś przepis mojej cioci Basi na pyszne ciasto biszkoptowe przełożo...
Odsłon: 13259
Składniki
Ryż ugotować do miękkości w lekko osolonej wodzie, osączyć, wystudzić. Dodać mąkę, jajka, suszoną kolendrę, mielony imbir, pieprz oraz posiekaną papryczkę chili. Masę dobrze wymieszać, dolać mleko. Jeżeli masa będzie zbyt rzadka dodać mąki, jeżeli zbyt gęsta dolać troszkę więcej mleka. Z gotowej masy, na rozgrzanej patelni, usmażyć placuszki ryżowe. Sos grzybowy: Pieczarki obrać, pokroić w plasterki, podsmażyć na maśle. Dodać posiekany czosnek, sól, pieprz czarny mielony oraz ser pleśniowy. Całość dusić przez kilka minut, aby smaki połączyły się ze sobą. Smacznego.