Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Placki o wyrazistym, dość ostrym smaku, a to za sprawą papryczki chili.
rewelacyjne ciasteczka-markizy kakaowe z kremem maślanym. Ciasto na te ciaste...
Odsłon: 10422
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3052
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 2152
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 836
rewelacyjne ciasteczka-markizy kakaowe z kremem maślanym. Ciasto na te ciaste...
Odsłon: 10422
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3052
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 2152
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 836
Składniki
Ryż ugotować do miękkości w lekko osolonej wodzie, osączyć, wystudzić. Dodać mąkę, jajka, suszoną kolendrę, mielony imbir, pieprz oraz posiekaną papryczkę chili. Masę dobrze wymieszać, dolać mleko. Jeżeli masa będzie zbyt rzadka dodać mąki, jeżeli zbyt gęsta dolać troszkę więcej mleka. Z gotowej masy, na rozgrzanej patelni, usmażyć placuszki ryżowe. Sos grzybowy: Pieczarki obrać, pokroić w plasterki, podsmażyć na maśle. Dodać posiekany czosnek, sól, pieprz czarny mielony oraz ser pleśniowy. Całość dusić przez kilka minut, aby smaki połączyły się ze sobą. Smacznego.