Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Placki o wyrazistym, dość ostrym smaku, a to za sprawą papryczki chili.
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3948
Przepis dnia
Placuszki twarogowe z rodzynkami to pyszne danie na słodko, które wywodzi się...
Odsłon: 19953
Zimowe brownie pełne korzennych przypraw i zielonego lukru z dodatkiem matcha...
Odsłon: 3069
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 4305
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3948
Przepis dnia
Placuszki twarogowe z rodzynkami to pyszne danie na słodko, które wywodzi się...
Odsłon: 19953
Zimowe brownie pełne korzennych przypraw i zielonego lukru z dodatkiem matcha...
Odsłon: 3069
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 4305
Składniki
Ryż ugotować do miękkości w lekko osolonej wodzie, osączyć, wystudzić. Dodać mąkę, jajka, suszoną kolendrę, mielony imbir, pieprz oraz posiekaną papryczkę chili. Masę dobrze wymieszać, dolać mleko. Jeżeli masa będzie zbyt rzadka dodać mąki, jeżeli zbyt gęsta dolać troszkę więcej mleka. Z gotowej masy, na rozgrzanej patelni, usmażyć placuszki ryżowe. Sos grzybowy: Pieczarki obrać, pokroić w plasterki, podsmażyć na maśle. Dodać posiekany czosnek, sól, pieprz czarny mielony oraz ser pleśniowy. Całość dusić przez kilka minut, aby smaki połączyły się ze sobą. Smacznego.