Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Placki o wyrazistym, dość ostrym smaku, a to za sprawą papryczki chili.
Mleczna kanapka to połączenie ciemnych herbatników o kawowym smaku z delikatn...
Odsłon: 2354
Mi najbardziej smakowały te z kiełbasą.
Odsłon: 122
Wspaniałe, delikatne mini serniczki z borówkami amerykańskimi i bezą. Są łat...
Odsłon: 215
Mleczna kanapka to połączenie ciemnych herbatników o kawowym smaku z delikatn...
Odsłon: 2354
Mi najbardziej smakowały te z kiełbasą.
Odsłon: 122
Wspaniałe, delikatne mini serniczki z borówkami amerykańskimi i bezą. Są łat...
Odsłon: 215
Składniki
Ryż ugotować do miękkości w lekko osolonej wodzie, osączyć, wystudzić. Dodać mąkę, jajka, suszoną kolendrę, mielony imbir, pieprz oraz posiekaną papryczkę chili. Masę dobrze wymieszać, dolać mleko. Jeżeli masa będzie zbyt rzadka dodać mąki, jeżeli zbyt gęsta dolać troszkę więcej mleka. Z gotowej masy, na rozgrzanej patelni, usmażyć placuszki ryżowe. Sos grzybowy: Pieczarki obrać, pokroić w plasterki, podsmażyć na maśle. Dodać posiekany czosnek, sól, pieprz czarny mielony oraz ser pleśniowy. Całość dusić przez kilka minut, aby smaki połączyły się ze sobą. Smacznego.