Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wspaniały aromat ziół plus gorący ser ... pycha!
Pyszne bananowe ciasteczka z kawałkami czekolady
Odsłon: 275
Leśny mech z malinami to wilgotne zielone ciasto, które jest prawdziwą ucztą...
Odsłon: 8770
Domowe chipsy to dużo lepsza wersja tych kupionych w sklepie. Możesz je przyg...
Odsłon: 517
Pyszne bananowe ciasteczka z kawałkami czekolady
Odsłon: 275
Leśny mech z malinami to wilgotne zielone ciasto, które jest prawdziwą ucztą...
Odsłon: 8770
Domowe chipsy to dużo lepsza wersja tych kupionych w sklepie. Możesz je przyg...
Odsłon: 517
Składniki
Na rozgrzanym maśle zeszklić cebule i czosnek, dodać ryż, chwile posmażyć i zalać dwoma szklankami wody, posolić. Gotować, aż ryż pochłonie wodę, co jakiś czas mieszając.
Ugotowany ryż lekko przestudzić, dodać jajka i zioła, doprawić solą i pieprzem. Formować placki i smażyć je na rozgrzanym oleju na złoty kolor, odsączyć na ręcznikach papierowych z nadmiaru tłuszczu.
Pomidory pokroić w plastry. Żółty ser zetrzeć i połączyć ze śmietaną, doprawić solą i pieprzem.
Naczynie żaroodporne wysmarować tłuszczem, układać na przemian pomidory i placki i polać sosem serowym. Dekorować ziołami. Zapiekać w nagrzanym do 220 C piekarniku przez ok. 15 min.