Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
... smak lata ... :-)
Zestaw na chłodne dni - książka, kocyk i herbatka. To jest przepis na herbat...
Odsłon: 89
Czy tiramisu nada się na piknikową przekąskę? Dość trudno jest pokroić je i p...
Odsłon: 2665
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 1953
Zestaw na chłodne dni - książka, kocyk i herbatka. To jest przepis na herbat...
Odsłon: 89
Czy tiramisu nada się na piknikową przekąskę? Dość trudno jest pokroić je i p...
Odsłon: 2665
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 1953
Składniki
Ryż ugotowac w lekko osolonej wodzie, wystudzić. Ubić jajka z cukrem i cukrem waniliowym na białą masę. Dodac stopniowo mąkę z proszkiem do pieczenia, wymieszać. Wlać jogurt, dodać pokrojone w cienkie paski jabłka, wsypać przestudzony ryż i delikatnie wymieszać.
Smażyć placki na polanej olejem patelni (jeden placek, to jedna łyżka ciasta), po kilka min. z obu stron, aż będą złociste.
W międzyczasie przygotować sos: jogurt (ja uzyłam naturalny Danona) wymieszać dokładnie z cukrem pudrem, mozna dodać odrobinę soku z cytryny, wstawić do lodówki na czas smażenia placków.
Usmażone placki ułożyć na talerzu, polać schłodzonym sosem i posypać pokrojonymi w ćwiartki truskawkami
Smacznego :-)