Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
... smak lata ... :-)
Idealny na każdą okazję, bardzo łatwy do wykonania i ciekawy w smaku.
Odsłon: 107
Proste nadzienie: mięso z rosołu, ser feta, czerwona fasola oraz ogóreczki, t...
Odsłon: 2681
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3596
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 530
Karkówka z pieca będzie soczysta i bardzo aromatyczna, jeśli przygotujesz ją...
Odsłon: 5030
Idealny na każdą okazję, bardzo łatwy do wykonania i ciekawy w smaku.
Odsłon: 107
Proste nadzienie: mięso z rosołu, ser feta, czerwona fasola oraz ogóreczki, t...
Odsłon: 2681
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3596
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 530
Karkówka z pieca będzie soczysta i bardzo aromatyczna, jeśli przygotujesz ją...
Odsłon: 5030
Składniki
Ryż ugotowac w lekko osolonej wodzie, wystudzić. Ubić jajka z cukrem i cukrem waniliowym na białą masę. Dodac stopniowo mąkę z proszkiem do pieczenia, wymieszać. Wlać jogurt, dodać pokrojone w cienkie paski jabłka, wsypać przestudzony ryż i delikatnie wymieszać.
Smażyć placki na polanej olejem patelni (jeden placek, to jedna łyżka ciasta), po kilka min. z obu stron, aż będą złociste.
W międzyczasie przygotować sos: jogurt (ja uzyłam naturalny Danona) wymieszać dokładnie z cukrem pudrem, mozna dodać odrobinę soku z cytryny, wstawić do lodówki na czas smażenia placków.
Usmażone placki ułożyć na talerzu, polać schłodzonym sosem i posypać pokrojonymi w ćwiartki truskawkami
Smacznego :-)