Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
... smak lata ... :-)
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 8604
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 7146
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 4877
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1327749
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 8604
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 7146
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 4877
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1327749
Składniki
Ryż ugotowac w lekko osolonej wodzie, wystudzić. Ubić jajka z cukrem i cukrem waniliowym na białą masę. Dodac stopniowo mąkę z proszkiem do pieczenia, wymieszać. Wlać jogurt, dodać pokrojone w cienkie paski jabłka, wsypać przestudzony ryż i delikatnie wymieszać.
Smażyć placki na polanej olejem patelni (jeden placek, to jedna łyżka ciasta), po kilka min. z obu stron, aż będą złociste.
W międzyczasie przygotować sos: jogurt (ja uzyłam naturalny Danona) wymieszać dokładnie z cukrem pudrem, mozna dodać odrobinę soku z cytryny, wstawić do lodówki na czas smażenia placków.
Usmażone placki ułożyć na talerzu, polać schłodzonym sosem i posypać pokrojonymi w ćwiartki truskawkami
Smacznego :-)