Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Uwielbiam smak selera ,coraz więcej ludzi do niego przekonuje się. Wersja z plackami sprawdza się nawet u niejadków. Do tego gulasz z szynki...czego chcieć więcej...
Pieczeń podana z kaszą i surówką z kapusty pekińskiej.
Odsłon: 369
Dzisiaj leszcz którego dostałam w prezencie. Jak się dostało to trzeba było p...
Odsłon: 51
Bogata w smaku sałatka idealna na święta lub lepszy lunch. Można ją przygotow...
Odsłon: 396
Przepyszny arabski "smalczyk" z fasoli.
Odsłon: 823
Pieczeń podana z kaszą i surówką z kapusty pekińskiej.
Odsłon: 369
Dzisiaj leszcz którego dostałam w prezencie. Jak się dostało to trzeba było p...
Odsłon: 51
Bogata w smaku sałatka idealna na święta lub lepszy lunch. Można ją przygotow...
Odsłon: 396
Przepyszny arabski "smalczyk" z fasoli.
Odsłon: 823
Składniki
Do startego na dużych oczkach selera dodajemy serek naturalny ,jajka ,ugotowany ryż i mąkę. Wszystko dokładnie ze sobą mieszamy i doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Na rozgrzanym tłuszczu smażymy placki ,następnie nadmiar tłuszczu osączamy przy pomocy papierowego ręcznika. Szynkę ,paprykę i cebulę kroimy w kostkę i podsmażamy na oleju. Następnie całość zalewamy bulionem ,dodajemy ziele angielskie i liście laurowe i gotujemy dalej na wolnym ogniu przez 20 min. Sos możemy zredukować (zajmie to więcej czasu) lub (tak jak ja) dodajemy zagęsnik do sosów (ilość zależy od upodobań kulinarnych). Całość doprawiamy do smaku solą ,pieprzem i wędzoną papryką. Placki podajemy ciepłe ,polane sosem.