Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne i łatwe do zrobienia placki z prostych składników. Idealne jako posiłek lub deser dla dorosłych i dzieci.
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 10845
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6226
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5380
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 13152
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 4885
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 10845
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6226
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5380
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 13152
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 4885
Składniki
Ser biały wyłożyłam do miski i rozgniotłam go widelcem. Użyłam sera w kostce, który nie miał takiej suchej i grudkowatej konsystencji jak twaróg, tylko był raczej taki miałki, do smarowania. Banana obrałam ze skórki i również rozgniotłam widelcem. Dodałam go do sera. Dodałam jeszcze jajko, mąkę, cukier i szczyptę soli. Wszystko wymieszałam dokładnie łyżką. Powstało dość gęste i kleiste ciasto. Łyżką nabierałam porcje ciasta, i formowałam w rękach oprószonych mąką na placek. Placki dodatkowo obtaczałam lekko w mące i wkładałam na patelnię na rozgrzany olej. Placuszki smażyłam z obu stron na złoty kolor i wykładałam na talerz przykryty ręcznikiem papierowym, aby odsączyć je z nadmiaru tłuszczu. Placki podałam na gorąco. Można je oprószyć cukrem pudrem, podać z dżemem czy twarożkiem. Jak kto woli.