Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wyglądem i sposobem przygotowania przypominają tradycyjne placki ziemniaczane. Jednak nie dajcie się zwieźć pozorom! Ich głównym składnikiem jest... cebula. Złociste, chrupiące placki z cebuli Ewa Wachowicz zaserwowała z kleksem kwaśnej śmietany oraz kiełbasą z pstrąga. W wersji dietetycznej kwaśną śmietanę można zastąpić gęstym jogurtem naturalnym. Proste, tradycyjne danie dla oszczędnych! Przepis pochodzi z 472. odcinka programu „Ewa Gotuje".
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 619
Przepis na pyszne naleśniki pomarańczowe, które wypełnia serowe nadzienie z d...
Odsłon: 451
Sałatka letnia z pomidorów i cytrusów z malinami i morelami.
Odsłon: 224
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 619
Przepis na pyszne naleśniki pomarańczowe, które wypełnia serowe nadzienie z d...
Odsłon: 451
Sałatka letnia z pomidorów i cytrusów z malinami i morelami.
Odsłon: 224
Składniki
Cebule obrać i posiekać w drobną kostkę. Przełożyć do miski, doprawić cukrem, solą i pieprzem. Wymieszać i odstawić na 10-15 minut.
Dodać posiekany koperek. Wybić jajka. Wsypać mąkę. Przecisnąć ząbek czosnku. Dobrze wymieszać.
Porcjami usmażyć z obu stron na mocno rozgrzanym maśle (tak samo jak placki ziemniaczane). Odsączyć z nadmiaru tłuszczu.
Poddawać z kleksem kwaśnej śmietany lub gęstym jogurtem oraz plasterkiem kiełbasy z pstrąga.