Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wyglądem i sposobem przygotowania przypominają tradycyjne placki ziemniaczane. Jednak nie dajcie się zwieźć pozorom! Ich głównym składnikiem jest... cebula. Złociste, chrupiące placki z cebuli Ewa Wachowicz zaserwowała z kleksem kwaśnej śmietany oraz kiełbasą z pstrąga. W wersji dietetycznej kwaśną śmietanę można zastąpić gęstym jogurtem naturalnym. Proste, tradycyjne danie dla oszczędnych! Przepis pochodzi z 472. odcinka programu „Ewa Gotuje".
Zrazy mielone w sosie cebulowym, nadziewane papryką, porem i selerem naciowym...
Odsłon: 141
Kaczka to prawdziwy symbol elegancji na stole, uwielbiana za swoją soczystość...
Odsłon: 93
Szybkie, łatwe, sycące i smaczne danie.
Odsłon: 40
Zrazy mielone w sosie cebulowym, nadziewane papryką, porem i selerem naciowym...
Odsłon: 141
Kaczka to prawdziwy symbol elegancji na stole, uwielbiana za swoją soczystość...
Odsłon: 93
Szybkie, łatwe, sycące i smaczne danie.
Odsłon: 40
Składniki
Cebule obrać i posiekać w drobną kostkę. Przełożyć do miski, doprawić cukrem, solą i pieprzem. Wymieszać i odstawić na 10-15 minut.
Dodać posiekany koperek. Wybić jajka. Wsypać mąkę. Przecisnąć ząbek czosnku. Dobrze wymieszać.
Porcjami usmażyć z obu stron na mocno rozgrzanym maśle (tak samo jak placki ziemniaczane). Odsączyć z nadmiaru tłuszczu.
Poddawać z kleksem kwaśnej śmietany lub gęstym jogurtem oraz plasterkiem kiełbasy z pstrąga.